SID

Nadal tvingas bryta semin - del Potro klar för final i US Open

Nadal tvingas bryta semin - del Potro klar för final i US Open

Den 08/09/2018 kl 09:22Uppdaterat Den 08/09/2018 kl 10:28

Rafa Nadals knä höll inte för mer tennis, tidigt i det tredje setet blev han tvungen att bryta matchen, och Juan Martin del Potro är i US Open-final.

Inför semifinalen mot del Potro hade Nadal spelat mer tennis i detta US Open, strax under 16 timmar. Spanjoren fick sannolikt betala ett pris för det, för i början av det tredje setet gick det inte längre, och den regerande mästaren tvingades bryta matchen. Del Potro hade samtidigt spelat en fantastisk tennis i de två första seten, som även en frisk Nadal hade fått kämpa för att kunna mäta sig med. Argentinaren vann de första två seten med 7-6, 6-2 innan Nadal tvingades bryta, och är nu i i Grand Slam-final för första gången sedan 2009, då han vann sin första och hittills enda Grand Slam-titel. Titeln kom just här i US Open, då han slog den femfaldige regerande mästaren Roger Federer med 3-2 i set i en klassisk match. Nu ställs han mot Novak Djokovic, som slog ut Kei Nishikoro i tre raka set tidigt på lördagsmorgonen.

Video - Höjdpunkter: Nadal tvingas bryta semin - del Potro klar för final i US Open

03:03

Direkt efter matchen uttrycktedel Potro att han var glad över finalplatsen, men att han inte tyckte det var ett speciellt kul sätt att vinna matchen på.

-Självklart är det inte det bästa sättet att vinna på. Jag älskar att spela mot Rafa, för han är den största krigaren i den här sporten. Jag gillar inte att se honom lida på banan. Men jag är väldigt glad över att vara i final igen, jag räknade inte med att nå ännu en Grand Slam-final i min favoritturnering US Open.