Video - Se hela bråket mellan Serena Williams och domarteamet i US Open-finalen

05:43

Efter utbrottet - Serena Williams straffas

Efter utbrottet - Serena Williams straffas
Av Eurosport

Den 09/09/2018 kl 18:41Uppdaterat Den 09/09/2018 kl 18:48

Serena Williams straffas för sitt utbrott i US Open-finalen mot Naomi Osaka. Enligt amerikanska nyhetsbyrån AP får stjärnan böter på 17 000 dollar, drygt 150 000 kronor.

20-åriga Naomi Osaka vann sin första Grand Slam-titel, men finalen i US Open präglades av ett stort bråk mellan Serena Williams och huvuddomaren Carlos Ramos.

I början av andra set fick Serena Williams en varning för olovlig coachning. Kort därefter slog hon sönder sitt racket i frustration, varpå amerikanskan fick sin andra varning och därmed poängstraff.

Williams krävde då en ursäkt från domaren som varnat henne för olovlig coachning, något hon själv förnekade. Och när Williams kort därefter kallade huvuddomaren för en ”tjuv” som "tagit en poäng" av henne straffades hon med ett gamestraff.

Under bråket med supervisors inne på banan hördes bland annat Serena Williams säga:

- Vet du hur många män som gör mycket värre saker än det här? Det är inte rättvist. Det finns många män som har sagt värre saker här ute, men bara för att de är män så händer det ingenting. Så bara för att jag är kvinna så ska ni ta det här ifrån mig?

Nu meddelar alltså AP att stjärnan, som förlorade finalen i två set, bötfälls med motsvarande drygt 150 000 kronor.

Se hela incidenten här:

Video - Se hela bråket mellan Serena Williams och domarteamet i US Open-finalen

05:43