Eurosport

Djokovic höll för favorittrycket mot Nishikori - klar för final

Djokovic höll för favorittrycket mot Nishikori - klar för final

Den 08/09/2018 kl 09:59Uppdaterat Den 08/09/2018 kl 10:26

Novak Djokovic gick in som stor favorit mot Kei Nishikori, och visade att formen är på topp när han vann med 3-0 i set.

Två hårdslående baslinjespelare gjorde upp om en finalplats i US Open tidigt på lördagsmorgonen, när Kei Nishikori och Novak Djokovic gick upp mot varandra. Djokovic är dock en av världens bästa spelare, och visade det tydligt mot japanen. Djokovic hade slagit Nishikori 13 gånger innan matchen, och kunde relativt lätt förlänga den sviten till 14 segrar efter 6-3, 6-4, 6-2 och tydliga 3-0 i set. Därmed är serben i sin åttonde US Open-final, vilket är flest anta finaler i turneringens historia, ett rekord han delar med Ivan Lendl och Pete Sampras.

Video - Höjdpunkter: Djokovic höll för favorittrycket mot Nishiokori - klar för final

02:54

I söndagens final väntar argentinaren Juan Martin del Potro, en spelare Djokovic har mött 18 gånger tidigare. Djokovic har vunnit hela 14 av de matcherna, och gäller som favorit på söndag. Men efter semifinalen uttryckte han stor respekt för sin kommande motståndare.

-Han är de stora matchernas man. Han har spelat sitt livs tennis de senaste 15 månaderna enligt mig. Vi vet alla om skadeproblemen som hållit honom borta från touren de senaste 2-3 åren, men han har alltid ansetts vara en topp fem-spelare. Vi visste alla att det bara var en tidsfråga innan han skulle nå sin höga nivå igen.

Video - Djokovic blickar mot söndagens final: "del Potro är de stora matchernas man"

02:22