Eurosport

Williams dräkt stoppas: "Måste respektera spelet"

Williams dräkt stoppas: "Måste respektera spelet"

Den 25/08/2018 kl 09:40Uppdaterat Den 25/08/2018 kl 09:41

Serena Williams rönte stor uppmärksamhet i årets Franska Öppna med sin specialdesignade dräkte från Nike. Nu meddelar franska tennisförbundet att klädkoden stramas åt till nästa års turnering, något som kritiseras på många håll.

Serena Williams gjorde comeback på tennisbanorna i år efter sin graviditet, en graviditet som slutade i en komplicerad förlossning som var nära att kosta Williams livet. När Williams klev ut på banan i Franska Öppna gjorde hon det i en specialdesignad helsvart dräkt som skapade stor uppmärksamhet. Dräkten som hjälpte Williams att undvika att drabbas av blodproppar fick henne även att enligt utsago känna sig som en suprhjälte, med tydliga referenser till Marvels succéfilm Black Panther. Men nästa år får Serena Williams inte använda dräkten, för nu blir det strängare klädkod i Franska Öppna.

I en intervju med Tennis Magazine säger förbundets ordförande Bernard Giudicelli att reglerna kommer att skärpas, och på frågan om Williams dräkt säger han följande:

-Det har gått för långt och den (dräkten) kommer inte att tillåtas. Man måste respektera spelet och platsen.

Ett uttalande och beslut som nu kritiseras kraftigt, och det franska tennisförbundet anklagas för både rasism och sexism.