Tennis
French Open

Björkman inför finalen: "Det går till fyra eller fem set"

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Rafa Nadal y Dominic Thiem

Foto: Getty Images

AvJohan Wennerström
10/06/2018 på 09:04 | Uppdaterad 10/06/2018 på 09:06

Rafael Nadal mot Domenic Thiem. För Eurosports expertkommentator Jonas Björkman är det lite av en drömfinalen på grus - och han tror att det kan bli en långkörare. "Det är precis en sån här final man vill se i Roland Garros”, säger han.

Spelarnas väg till finalen har varit ungefär lika lång och tidskrävande, vilket inte hör till vanligheterna när Rafael Nadal står på ena sidan av nät. Thiem besegrade en skadad Alexander Zverev i tre raka set i kvartsfinalen och överraskningen Marco Cecchinato i tre raka i semifinalen.

- Thiem är en av de starkaste spelarna på touren, han är otroligt fysiskt stark och spelar många matcher varje år. Så på så sätt känns den delen mycket jämnare inför finalen, säger Jonas Björkman, som menar att en nyckel ligger i vädret:

French Open

Ana Ivanovic och Franska Öppna-titeln

06/11/2018 PÅ 11:24

- Nu ser det inte ut att bli sämre, men om det skulle bli lite molnigt eller till och med regntungt tror jag att det skulle hjälpa Thiem. Att det inte blir samma värme, så att bollen inte sprätter lika mycket. Nadal är alltid så bra men hans spel är inte lika effektivt då, det såg man mot (Diego) Schwartzman.

För Björkman är söndagens duell lite av en drömfinal.

- Det kan potentiellt bli mycket kamp, mycket fysisk kamp, där det handlar om vem som gör minst misstag. Grus handlar om att kriga ner varandra ibland, och här är de två kanske starkaste och jämnaste spelarna på grus just nu.

Plocka fram en nyckel för Thiem, ett vapen som måste fungera.
- Han måste serva väldigt bra. Det har han gjort under hela turneringen, han har förbättrat sin serve och slår hårdare med högra förstaserveprocent, och det behöver han göra nu också. Sedan att han utmanar Nadals forehand, så att det inte bara blir hans backhand. Nadal har förbättrat sin backhand. Även om det känns lite läskigt att utmana Nadals forehand så är han inte lika vass när han är långt ute i forehandhörnet. Och sen att utmana med raka slag så fort han får läget.

Vad är känslan?
- Med tanke på hur bra Nadal spelade i de två sista seten mot Del Potro och Schartzman så tror jag att Nadal vinner. Men det kan gå till fyra eller fem set.

Se finalen på Eurosport och Eurosport Player från 15.00.

French Open

Williams dräkt stoppas: "Måste respektera spelet"

25/08/2018 PÅ 07:40
Relaterade ämnen
TennisFrench Open
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Senaste nyheterna

Tennis

Toppsiffror för Wimbledon-finalen

16/07/2019 PÅ 13:09

Senaste videos

ATP i Acapulco

Höjdpunkter: Nadal v Fritz

00:02:44

Populärast

Paris - Nice

Paris-Nice, etapp 7

15/03/2020 PÅ 13:29