Getty Images

Björkman: "Betyder hur mycket som helst för Halep"

Björkman: "Betyder hur mycket som helst för Halep"

Den 09/06/2018 kl 18:57Uppdaterat Den 09/06/2018 kl 19:00

Det blev tredje gången gillt för Simona Halep, som äntligen fick vinna sin Grand Slam-final. Eurosports expertkommentator Jonas Björkman unnar rumänskan titeln. "Det är skönt att se när någon till slut kan lära sig av de tidigare misstagen och vinna", säger han.

Sloane Stephens inledde finalen i Roland Garros klart starkast och vann följaktligen första set med 6-3. Då talade inte mycket för världsettan Halep. Med sedan hände något. Rumänskan justerade spelet en aning, började ta lite större risker, och forcerade fler misstag från amerikanskan racket.

Det menar Jonas Björkman, som ansåg att finalen blev precis så bra som han hoppades.

- Halep har blivit mycket mer mentalt stark, trots alla jobbiga förluster, säger han.

- Hon och hennes coach Darren Cahill har jobbat med den mentala biten, på att hon ska bli lite lugnare och inte visa samma typ av fustration. I dag hanterade hon det väldigt bra. Vid 3-0 i tredje set visade hon prov på mental styrka med tanke på fjolårets kollaps (mot Jelena Ostapenko i finalen). Sammanfattningvis vågade hon lite mer än Stephens och var lite starkare fysiskt.

Hur mycket betyder det att som världsetta få vinna sin första Grand Slam?
- Hur mycket som helst. Hon har varit ganska öppen med att hon bara försöker ta en match i taget, men eftersom du får den frågan vecka in och vecka ut… Det blir en otrolig besvikelse när man har de målen och inte kan knyta ihop säcken. Jag tror att alla där ute är glada för hennes skull och unnar henne den här segern.