Getty Images

Ledecka historisk – guld i två olika sporter

Ledecka historisk – guld i två olika sporter

Den 24/02/2018 kl 06:54Uppdaterat Den 24/02/2018 kl 12:12

Ester Ledecka hade chansen att bli historisk och tog den. I snowboardens paralellstorslalom tog den tjeckiska multitalangen sitt andra OS-guld. I sin andra sport. Under samma OS.

"Herregud! Det är den största skrällen i den alpina historien”, utbrast Eurosports expert Hans Olsson när Ester Ledecka tog hem super-G-guldet för en vecka sedan.

Då på skidor, vilket är "fel" sport för tjeckiskan som egentligen satsar på snowboard.

Under lördagen fäste hon pjäxorna i sin snowboard istället och det gick inte sämre där.

– Det är sant, det är sant! Skrek eurosports kommentator Maria Danielsson när tjeckiskan fullbordade sin historieskrivning med ytterligare ett guld. Nu är hon den första kvinnliga idrottaren att ta guld i två olika sporter under samma OS.

Det var ingen självklar resa fram till guldet för Ester Ledecka som redan i kvartsfinalen ställdes mot den regerande olympiska mästarinnan Patrizia Kummer från Schweiz.

Men OS i Pyepongchang är Ledeckas mästerskap.

Den tjeckiska mångsysslaren tog sig vidare från kvartsfinalen, vann semifinalen och plötsligt stod hon där i final. Nu var det bara tyskan Selina Jörg som kunde stå i vägen för Ester Ledeckas historiska dubbel. Ledecka visade stabilitet och ledde finalen från start till mål.

Nu är hon historisk, med guld i två olika sporter under samma OS.