Idag är det fyra månader sedan som den svenske skidskytten, Sebastian Samuelsson, på riktigt presenterade sig för omvärlden. Den 12 februari, tog den dåvarande 20-årige Samuelsson nämligen silvermedalj i herrarnas jaktstart över 12,5 km.

- Det känns väldigt overkligt. Jag har tittat på loppen några gånger, man får gåshud. Det är mycket känslor som kommer tillbaka och man blir ganska rörd, säger han till Eurosport.

Skidskytte
Skidskyttedamerna upprepade OS-succén - fixade pallplats i stafetten
16/12/2018 PÅ 17:03

Efter säsongen fick Samuelsson en kortare tid av vila innan hårdträningen inför nästa år drog igång.

- Hemma-VM i Östersund i mars kommer att bli jättehäftigt.

Känner du att du går in som favorit i det VM:et?

- Inte som favorit, men jag känner att jag absolut har chans att ta medalj och jag märker att andra har samma förväntningar. Har man tagit en medalj tidigare kan man göra det igen.

Under våren testade Samuelsson att byta sport och jagade SM-medaljer i längdskidåkning, men det som skapade rubriker var bojkottning av världscupavslutningen i Ryssland. "Nationer utan en fungerande antidopingorganisation ska inte ha tävlingar på internationell nivå", skrev han på Twitter.

- Jag var kritiskt första gången under OS, eller det var först då jag fick medialt utrymme för min kritik, och det blev mycket större än vad jag hade räknat med. Nu är jag olympisk medaljör så nu är det faktiskt folk som bryr sig om vad jag tycker om det här. Därför var det viktigt att stå för det budskapet och verkligen visa att jag inte tycker att det är okej att bli behandlade som vi blev av vårt förbund.

- Vi i världscupen i skidskytte gjorde en enkätundersökning, och då svarade dryga 90 % att de var missnöjda med IBU:s antidopningsarbete, det var ganska skönt för mig att veta att det är många som tycker som jag. Det var synd att vi inte lyckades rubba på beslutet den här gången.

På alla hjärtans dag, två dagar efter OS-silvret, fanns det chans till romans med den alpina stjärnan, Lindsey Vonn. Eller?

- Jag väntar fortfarande. Jag såg ett annat uttalande av henne sedan att hon var besviken över bristen på romantik under OS.

Hade du gått på dejten om hon hade svarat ja?

- Ja, det hade jag nog gjort.

Titta på hela intervjun med Sebastian Samuelsson i videon ovan!