Den trefaldige olympiske mästaren Michael Greis var en av skidskyttets absolut bästa under sin karriär. Nu är han på plats i Pyeongchang som Eurosport-expert för Tyskland, och har pratat med svenska kollegor inför damernas stafett under torsdagen.

Han har imponerats av hur det svenska laget utvecklats de senaste åren

PyeongChang
OS-debutanten: "Jag är imponerad av mig själv"
27/02/2018 PÅ 09:46

- Vi vet att det svenska laget har utvecklats mycket under Wolfgang Pichler under de senaste åren. 15km distans är en speciell tävling eftersom du får en straffminut för varje bom men Hanna Öberg gjorde sin absolut bästa tävling och det var helt galet. Hon var verkligen värd segern där.

Efter många långa år som tränare för det svenska skidskyttelandslaget mellan 2002-2011, inklusive jobb som personlig tränare åt Magdalena Forsberg, återvände Wolfgang Pichler till skidskyttelandslaget i 2015. Michael Greis tycker att landsmannen verkligen gjort rätt för sig i sin andra sejour på jobbet, framför allt i hur han plockat fram unga talanger:

- Wolfgang har sitt eget system och det funkar, han är en tuff tränare som kräver att åkarna ska följa honom. Men varje gång han tagit sig an det svenska landslaget har det funkat bra och han har lyft dem till en annan nivå. "Wolfie” har alltid starka åsikter och går sin egen väg. Han sa till oss redan för ett par år sedan att han plockat upp en ung Sebastian Samuelsson i A-laget och att han verkligen trodde på honom. Under OS behöver man få till den där speciella fullträffen och det fick verkligen Samuelsson under jaktstarten med ett helt perfekt lopp. Han åkte så taktiskt fint och upprepade det igen i loppet efter. Det ser lovande ut inför VM I Östersund nästa år för det svenska laget.

Inför damernas skidskyttestafett tippar Greis, föga förvånande, hemlandet som vinnare, men ger Sverige goda chanser:

- Tyskland är favoriter men Sverige kan utmana om medalj. På herrsidan blir det tufft för Sverige eftersom det finns så många starka lag med. Samuelsson har varit sjuk och Sverige behöver honom om de ska ha någon chans.

PyeongChang
Uppmanar norska åkarna att flytta till Östersund: "Jag lägger hellre av..."
24/02/2018 PÅ 01:47
PyeongChang
Norrmannen hyllar Sverige: ”Imponerande"
23/02/2018 PÅ 13:38