Hanna Öberg har gått från klarhet till klarhet i OS och har slutat sjua respektive femma i de inledande loppen i OS, men att OS-debutanten skulle plocka en guldmedalj på 15 kilometer hade nog ingen vågat drömma om innan loppet. Men efter att ha skjutit fullt och prickat körningen perfekt stod 22-åringen för en av spelens hittills största skrällar.
Suveräne tyskan Laura Dahlmeier hade en bom och gav allt i jakten på Öberg, men tappade mer och mer och var i slutet inte nära att matcha den suveräna svenskan. För Öberg själv blev det en lång och nervös väntan i målfållan, och trots att Dahlmeier tappade mer och mer ju närmare mål hon kom, vågade Öberg inte tro att hon var olympisk mästare förrän tyskan faktisk ramlade över mållinjen helt slutkörd.
PyeongChang
OS-debutanten: "Jag är imponerad av mig själv"
27/02/2018 PÅ 09:46
På frågan "vad har du ställt till med?" var Öberg nästan mållös inför sin egen knall.
-Jag vet inte, jag fattar inte själv. Jag har svårt att fatta vad det är som har hänt.
Men att det kändes bra tidigt rådde det inget tvivel om.
-Jag kände faktiskt att efter att jag hade träffat i båda liggserierna att jag kommer nog att sätta dem i stå också. Jag är faktiskt imponerad av mig själv!
Det är hon inte ensam om. Hennes föräldrar var på plats och var såklart överlyckliga, liksom pojkvännen Jesper Nelin, som mitt i glädjen försökta ladda för sitt eget lopp.
PyeongChang
Uppmanar norska åkarna att flytta till Östersund: "Jag lägger hellre av..."
24/02/2018 PÅ 01:47
PyeongChang
Norrmannen hyllar Sverige: ”Imponerande"
23/02/2018 PÅ 13:38