– Sebastian Samuelsson har blivit lite täppt i näsan och eftersom att Fredrik Lindström har full form så sparas Sebastian därför till herrstafetten, säger SOK:s läkare Lykke Tamm.

Den 20-åriga OS-debutanten Sebastian Samuelsson tog tidigare ett sensationellt silver i jaktstarten. Fredrik Lindström kom åtta i den individuella tävlingen, men skidskytteexperten Carl-Johan Bergman tror inte att det nödvändigtvis behöver vara en försämring av det svenska laget.

PyeongChang
OS-debutanten: "Jag är imponerad av mig själv"
27/02/2018 PÅ 09:42

– Han (Fredrik Lindström) har rutinen. Har har träffsäkerheten på skjutvallen. Han har kanske inte haft den åkkapaciteten som Sebastian har visat under det här mästerskapet, men jag tror att det här kommer bli jättebra ändå, säger Bergman i Kanal 5:s studio.

Även Eurosports expert Magdalena Forsberg är inte allt för orolig inför tävlingen.

– Jag hade trott att Fredrik skulle få åka den här stafetten från allra första början. Nu blev det så här istället och jag tror han kommer att göra det riktigt, riktigt bra. Han är rutinerad och säker på skjutvallen. Han är lite långsammare i spåren än Sebastian Samuelsson men Fredrik har åkt bättre och bättre under tävlingen och det är bara 7,5km de ska åka i dag så jag tror att han ska klara det här bra, säger Forsberg.

PyeongChang
Uppmanar norska åkarna att flytta till Östersund: "Jag lägger hellre av..."
24/02/2018 PÅ 01:47
PyeongChang
Norrmannen hyllar Sverige: ”Imponerande"
23/02/2018 PÅ 13:26