Efter sitt oerhörda silver i jaktstarten följde Sebastian Samuelsson upp med att bli bäste svensk på en fjärdeplats, med en bom och 29,1 sekunder efter guldmedaljören. Länge var Samuelsson nära bronsplatsen men tappade när Dominik Landertinger knappade in och till slut vann bronset.

Trots många utmanare och små marginaler höll Johannes Thingnes Bø tid hela vägen ut och räckte till ett OS-guld i skidskyttets 20 kilometer. Hans tid på 48:03.8 lyckades ingen slå, men kampen om medaljerna levde hela vägen fram till upploppet där slovakiska Jakov Fak inte orkade knappa in och slutade 5,5 sekunder efter. Bronsmedaljen gick till Dominik Landertinger från Österrike, som gick i mål 14,2 sekunder efter den guldvinnande norrmannen.

PyeongChang
OS-debutanten: "Jag är imponerad av mig själv"
27/02/2018 PÅ 09:42

Favorittippade Martin Fourcade lyckades inte följa upp OS-guldet i jaktstarten med ytterligare medajl, han åkte istället på ännu en missräkning efter åttondeplatsen i sprinten och slutade på en femteplats med två bommar och 42,4 efter vinnaren. Han meddelade dessutom innan att intervjuer efteråt inte blir av, då han kände sig krasslig och sjuk och hellre ville vila oavsett resultat.

Även Fredrik Lindström gjorde fint ifrån sig och slutade sjua, nöjd över att ha fått starta som etta och köra på sitt eget race. Jesper Nelin var länge med i topp tio men sköt bort sig med tre bommar vid sista skjutningen och slutade till slut på 21:a plats. Martin Ponsiluoma slutade på 38:e plats.

PyeongChang
Uppmanar norska åkarna att flytta till Östersund: "Jag lägger hellre av..."
24/02/2018 PÅ 01:47
PyeongChang
Norrmannen hyllar Sverige: ”Imponerande"
23/02/2018 PÅ 13:26