Det svenska skidskyttelandslaget gör fullkomlig succé i Pyeongchang, och förbundskapten Wolfgang Pichler hyllas nästan lika mycket som åkarna själva. Det var dock länge osäkert om Pichler skulle kunna åka till OS överhuvudtaget, eftersom han jobbat med ett flertal ryska åkare som stängts av för dopning i samband med OS i Sotji. Ursprungligen var Pichler ej tillåten att delta, men CAS upphävde beslutet och Pichler kunde åka med det svenska landslaget till Sydkorea. Efter Hanna Öbergs sensationella guld säger Pichler till norska Eurosport att han står bakom de ryska utövarna.

-Jag stöttar Ryssland. Tro mig, jag är inte emot ryssarna. Jag har goda vänner där och jag stödjer landet, säger Pichler.

PyeongChang
OS-debutanten: "Jag är imponerad av mig själv"
27/02/2018 PÅ 09:42

Förstår du om dagens guldmedalj ses som en revansch för dig efter det som hänt med ryskt skidskytte?

-Nej, nej, nej, det förstår jag inte. Jag jobbar för Sverige nu och bryr mig inte om vad ryssarna gör. Jag tycker synd om dem. Jag känner de flesta av åkarna och vet hur det funkar runt laget, och det som har skett är inte ok.

Varför tycker du synd om dem?

-Jag är säker på att de är rena. Jag är helt säker. Jag jobbade med dem i tre år. Jag tycker domen är felaktig, och jag har kämpat för att bevisa det i rätten, avslutar Pichler.

PyeongChang
Uppmanar norska åkarna att flytta till Östersund: "Jag lägger hellre av..."
24/02/2018 PÅ 01:47
PyeongChang
Norrmannen hyllar Sverige: ”Imponerande"
23/02/2018 PÅ 13:26