Den 22-årige OS-debutanten Hanna Öberg har på sina två allra första tävlingar i ett olympiskt spel slutat som bäste svensk bägge gånger. Ändå är hon glatt ödmjuk när hon efter sin femteplats i skidskyttet berättar om hur det var:
- “Det var roligt att få vara med och köra där uppe, verkligen. Det var lite för mycket bom på liggen för att jag ska vara helt nöjd idag, men jag är riktigt nöjd med hur jag presterade på storskjutningarna.
PyeongChang
OS-debutanten: "Jag är imponerad av mig själv"
27/02/2018 PÅ 09:46
Med tanke på de minst sagt blåsiga förhållanden var skjutningen svårare än den brukar vara, något Öberg såg till att ha det i åtanke när hon sköt, men var inte särskilt nöjd med sina tre bommar i det liggande skyttet.
- Jag har haft lite problem med vindarna, både igår på träning och även lite på inskjutningen idag, att märka av åt vilket håll det faktiskt blåser, så det var väl lite det. Jag är lite osäker där. Nu har vi ju några dagar till nästa race. Det kommer jag nog få koll på.
De fyra svenskarna gjorde alla bra ifrån sig varav två alltså slutade i topp tio: bäst blev OS-debuterande Hanna Öberg och Mona Brorsson tog sig in som tia. Linn Persson åkte in på 21:a plats och Elisabeth Högberg slutade på 29:e plats.
Efter tät kamp mellan slovakiska Kuzmina och franska Bescond, över tunga backar och hela vägen fram till mållinjen, belönades de med silver- respektive bronsmedaljer. Men det allra mesta handlade om Laura Dahlmeier, som startade som etta efter att ha vunnit sprinten och mer eller mindre ohotat höll sin förstaplats rakt igenom - hon åkte snabbast, vann med 29,4 sekunder, sköt dessutom rent, och vann Tysklands tredje av tre hittills möjliga OS-guld i skidskytte i Pyeongchang.
PyeongChang
Uppmanar norska åkarna att flytta till Östersund: "Jag lägger hellre av..."
24/02/2018 PÅ 01:47
PyeongChang
Norrmannen hyllar Sverige: ”Imponerande"
23/02/2018 PÅ 13:38