Sverige har haft stora framgångar och tagit medaljer i både skidskytte i stafett i årets OS. Men när det var dags för mixedstafetten blev det plattfall för svenskarna.

Värst blev det för startåkaren Mona Brorsson som sköt fullt i liggande, men missade hela fem skott i stående och tvingade Sverige till två straffrundor. Hon lämnade över till Hanna Öberg på en 18:e plats.

PyeongChang
OS-debutanten: "Jag är imponerad av mig själv"
27/02/2018 PÅ 09:46

"Det händer inte"

– Jag kan verkligen inte förstå. Jag vet inte, när jag inser att jag bara har tre reservskott och måste sätta alla tre så undrar jag bara hur jag hamnade i den här situationen. Det känns som att jag träffar, det är som att jag totalmissar med tajmingen. Jag försöker tänka att jag kommer träffa det här för det finns inte att jag ska behöva åka straffrundor, det händer inte, sa Brorsson efter åket.

Efter bättre rundor av de övriga svenskarna kunde Sverige till slut knappa in, men det räckte inte till mer än en elfteplats. Långt ifrån den medaljplats som många hade hoppats på. Istället gick guldet till Frankrike, silvret till Norge och bronset till Italien.

Öberg: "Vi vet vad hon kan"

Flera uttrycker nu sin sympati och medtankar med den knäckta Brorsson.

– Man vet om det här i skidskytte. Där klart att det känns tungt i stunden, men Mona är så pass klok och har varit med så pass länge och har dessutom ett så pass bra lag runtomkring sig så jag tror att hon kommer på fötter snart igen, säger Eurosports expert Magdalena Forsberg.

Även tidigare OS-guldmedaljören Hanna Öberg, som gjorde ett bra åk i stafetten, var sympatisk med sin lagkamrat.

– Det är sånt som händer, det är ingen som kommer vara arg på Mona på något vis. Vi vet alla att hon gjort allt vad hon kan. Det är klart att det är synd, vi hade en fin chans innan det här, men vi har haft ett så fint mästerskap så jag tycker inte att det är någon fara. Vi vet alla att sånahär saker händer och det vet hon också, säger Öberg.

PyeongChang
Uppmanar norska åkarna att flytta till Östersund: "Jag lägger hellre av..."
24/02/2018 PÅ 01:47
PyeongChang
Norrmannen hyllar Sverige: ”Imponerande"
23/02/2018 PÅ 13:38