Getty Images

Hanna Öberg i KANAL 5:s OS-studio: "Det här hade jag aldrig kunnat tro på förhand"

Hanna Öberg i KANAL 5:s OS-studio: "Det här hade jag aldrig kunnat tro på förhand"

Den 15/02/2018 kl 17:14Uppdaterat Den 15/02/2018 kl 18:14

Sjundeplatsen i 7,5 kilometer sprint var överraskande. Femteplatsen i jaktstarten var otrolig. OS-guldet i 15 kilometer sprint är sensationellt.

Hanna Öberg verkar av allt att döma ha det väldigt trevligt i Pyeongchang. OS-debutanten har överträffat sina insatser för varje tävling hon deltagit i och redan i sitt tredje krönkte hon det med ett mycket oväntat OS-guld.

I KANAL 5:s OS-studio med Jonas Karlsson fick hon se reaktioner på sin oerhörda prestation, fångade bara minuter efter målgång, från sina föräldrar och smått glädjechockade pojkvännen Jesper Nelin kort innan sin eget deltagande i herrarnas skidskytte samt den stumt gråtande och skrattande lagkamraten Mona Brorsson. Hennes egen reaktion var mest ett skratt som talade om hur surrealistisk denna gyllene dag har varit för henne.

- Det som är sjukt också är att det är Dahlmeier och Kuzmina som står bredvid mig, som jag verkligen sett upp till den här säsongen och tidigare säsonger. Såna som man tänker "kan man slå dem?". Och så gjorde jag det idag! Det känns helt sjukt.

Se hela guldintervjun från KANAL 5:s studio med Jonas Karlsson, där Hanna Öberg pratar om sin sensationella insats, här ovan.