Eurosport

Efter makalösa upphämtningen - Sverige knep OS-silvret

Efter makalösa upphämtningen - Sverige knep OS-silvret

Den 22/02/2018 kl 13:28Uppdaterat Den 22/02/2018 kl 15:53

Det såg länge ut som att Sverige skulle bli utan medalj i skidskyttestafetten. Då tog Hanna Öberg över med en vansinnesupphämtning, och fixade ett svenskt OS-silver.

Se när Hanna Öberg åker över mållinjen som OS-tvåa i skidskyttestafetten ovan!

Sverige kom till lagstafetten med två medaljer i bagaget, frågan var: hur svenskorna ställde sig till det?

- Det är svårt att veta, men de måste man vara hungriga och sätta alla skott, säger experten Carl-Johan Bergman i Kanal 5.

Det var Linn Persson som var först ut och när hon växlade över till Mona Brorsson gjorde hon det som nia, 46 sekunder efter ledande Italien.

- Jag ber om ursäkt till resten av laget, det stämde inte i dag, säger Persson direkt efteråt.

Hur gick det för Brorsson då? Jo, där blev det blev bom, bom och bom!

Och när Anna Magnusson tog över gjorde hon det som elva, dryga minuten efter täten. Svenskan lyckades dock komma igen vid andra skjutningen - då tändes det svenska medaljhoppet.

- För vi har vår bästa kvar, säger kommentatorn Roberto Vacchi som syftar på 22-åringen Hanna Öberg.

Oj, oj, oj så rätt Vacchi hade. Öberg gjorde en makalös upphämtning på sistasträckan när hon sköt fullt vid båda skjutningarna.

- Vilken vändningen, det här är skidskytte! Ropar experten i sändningen.

Och svenskorna, Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg kan nu åka hem från Pyeongchang med ett OS-silver i lagstafetten.

Storfavoriten, Tyskland, höll inte för favorittrycket och slutade på en åttondeplats. Men det höll på att sluta riktigt illa för tyskan Franziska Preuss, då hon på förstasträckan höll på att bli diskad - det efter att ha åkt runt med otillåtet skott i geväret. Istället var det Vitryssland som tog OS-guldet och Frankrike som knep bronset.