– Truppen totalt sett är inte lika stark som den var 2010 och 2014, meddelade den svenska truppledaren Peter Reinebo innnan avresa till Pyeongchang och ställde siktet på åtta svenska medaljer.

Sedan inleddes OS på bästa möjliga sätt för svensk del. I olympiadens första medaljtävling bestämde Charlotte Kalla sig, hittade den brantaste backen och ökade farten. Inte ens Marit Björgen hängde med och Sveriges första guldmedalj var säkrad.

PyeongChang
Så var OS på Twitter - här är de tio mest populära inläggen
02/03/2018 PÅ 10:16

Spelen fortsatte lika bra för svensk del. "Silver-Stina" (Nilsson) hade sedan länge tröttnat på det gamla rubrik-namnet och tog hem sprinten i överlägsen stil.

Bland de lite mer oväntade medaljerna hittas OS-debutanten Sebastian Samuelsson som klev fram under skidskyttets jaktstart och spurtade ner den regerande världsmästaren Benedikt Doll för ett svenskt silver och just skidskytte har i princip inneburit medaljgaranti i varje tävling för det svenska lägret.

I den mixade stafetten bommade man, men annars har det blivit ett till silver och två bragdartarde guld av Hanna Öberg och herrarnas stafettlag.

Dubbla slalomguld

Frida Hansdotter inledde slalomtävlingarna för svensk del. Efter tävlingen sade hon "obeskrivligt" och gick därifrån med en guldmedalj runt halsen. André Myhrer ville inte vara sämre. Gjorde två superåk och sade "det är helt sjukt", sedan kunde han också ställa sig överst på pallen.

Det är i guld som rekord räknas

Först räknas antal guld, sedan silver och brons vilket gör att Sverige har slagit rekordspelen i Sotji där den svenska truppen tog 15 medaljer, men bara två var av ädlaste valör.

Sveriges alla medaljer i OS hittils:

GULD:

Charlotte Kalla, längdskidor, skiathlon

Stina Nilsson, längdskidåkning, sprint

Hanna Öberg, skidskytte, 15 km

Frida Hansdotter, slalom

André Myhrer, slalom

Herrarnas stafettlag, skidskytte

Lag Hasselborg, curling

SILVER:

Sebastian Samuelsson, skidskytte, jaktstart

Charlotte Kalla, längdskidor, 10 km fristil

Damernas stafettlag, längdskidor

Charlotte Kalla och Stina Nilsson, sprintstafett

Damernas stafettlag, skidskytte

Lag Edin, curling

BRONS:

Stina Nilsson, längdskidor, 30 km

PyeongChang
Fem skrällar vi minns från Pyeongchang
01/03/2018 PÅ 14:43