Sverige har redan överträffat den olympiska kommitténs medaljmål i Pyeongchang genom att plocka fem guld och fem silver. Och fler kommer det att bli, eftersom lag Edin är garanterat minst ett silver i herrarnas curlingturnering. Ändå bleknar medaljskörden jämfört med Norges 35 olympiska medaljer - 13 guld, tolv silver och tio brons.

USA:s 37 medaljer och Kanadas 14 guld från OS i Vancouver 2010 är de bästa vinter-OS-noteringarna i historien, men Norge kan mycket väl slå båda rekorden under de avslutande OS-dagarna. Medan statistikbolaget Gracenote kalkylerar att den totala skörden blir 41 medaljer, tror den före detta längdslandslagschefen Åge Skinstad att summan kommer att landa lite lägre:

PyeongChang
Så var OS på Twitter - här är de tio mest populära inläggen
02/03/2018 PÅ 10:15

- Jag tror att vi tar totalt tre medaljer till, och då slår vi rekordet, säger Skinstad till Dagbladet.

"KALLA FAVORIT PÅ TREMILEN"
Ett av de återstående norska guldhoppen är Marit Björgen i söndagens tremil i klassisk stil. Men där får hon finna sig i att slå ur underläge, enligt Skinstad.

- Marit Björgen kan ta guldet på tremilen, men jag vill kategorisera Charlotte Kalla som favorit. Hon har visat strålande form tidigare under mästerskapen och kommer att bli en tuff nöt att knäcka.

TYSKLAND UTMANAR I MEDALJLIGAN
Det är inte bara Norge som har slagläge på rekord. Tyskland utmanar rejält. Båda nationerna står just nu på 13 guld och kämpar således om förstaplatsen i medaljligan, men vad gäller antal medaljer är norrmännen långt före: 35 pallplatser, mot Tysklands 25. Att jämfära med USA:s rekord på 37.

Redan under fredagen kan Norge lägga en ny medalj till samlingen. Klockan 11.00 utmanar Håvard Lorentzen holländaren Kjeld Huis i 1000 meter i skridsko, och en dryg timme senare ska Norge tampas med bland annat Sverige i herrarnas skidskyttestafett.

Den alpina lagtävlingen på lördag har alla förutsättningar att bli en rolig blågul historia, men Norge kan utmana om medalj. Senare under morgonen svensk tid är tanken att Martin Johnsrud Sundby ska försöka ta sitt första individuella OS-guld på herrarnas femmil. Och på söndag, när OS avslutas, sätter man alltså hoppet till Marit Björgen i tremilen.

Vad medaljskörden landar på återstår att se, men klart är att Norge redan har slagit sitt eget medaljrekord i vinter-OS-sammanhang. På hemmaplan i Lillehammer 1994 tog man 26 medaljer, och tangerade den siffran i Sotji för fyra år sedan.

PyeongChang
Fem skrällar vi minns från Pyeongchang
01/03/2018 PÅ 14:41