OS
PyeongChang

Medan du sov: svenska missar, norskt medaljrekord

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Anna Swenn-Larsson

Foto: Bildbyrån

AvJohan Wennerström
24/02/2018 på 05:02 | Uppdaterad 24/02/2018 på 07:42

Samtidigt som Sverige bommade i den alpina lagtävlingen, och Niklas Mattsson tvingades bryta big air-finalen på grund av skada, satte Norge ett historiskt medaljrekord.

SVENSKKOLLEN:

Nej, det här var ingen natt som går till den svenska idrottshistorien.

PyeongChang

Så var OS på Twitter - här är de tio mest populära inläggen

02/03/2018 PÅ 10:15

Platt fall i alpina lagtävlingen
Sverige var på förhand en av guldfavoriterna i parallellslalom som gjorde debut på OS-programmet, men det blev respass redan i kvartsfinalen. Förvisso mot ett riktigt bra motstånd - Österrike tog sedermera silver - men förlust i samtliga heat resulterade i tunga 0-4.

- Vi blir frånåkta här i dag, konstaterade André Myhrer krasst efteråt....och platt fall för Niklas Mattsson
Niklas Mattsson fick näst bäst poäng i sin kvalgrupp och förväntningarna var stora inför nattens big air-finalen. Men Mattsson skadade sig redan i första åket och tingades bryta. Svensken landade på handen i sitt första åk.

- Han hade väldigt väldigt ont. De åkte bort till byn för en undersökning och kanske göra en röntgen, säger Anders Wiggerud, sportchef i SOK.

MEDALJKOLLEN:

Schweiz mästare i lagtävlingen
Den alpina lagtävlingen vanns av Schweiz, en annan förhandsfavorit. De slog Ungern med 4-0, tog sig vidare på bättre tid än Tyskland i kvartsfinalen, besegrade Frankrike med 3-1 i semifinalen och avslutade med samma siffror mot silvermedaljörererna från Österrike.

Kanadensiskt big air-guld
Sebastians Toutants ledning efer de två första åken visade sig hålla hela vägen. Han föll i tredje, vilket öppnade upp för de övriga, men det var ingen som kunde matcha kanadensarens totala 174.25 poäng.

OS-NYHETER:

Norskt medaljrekord
Norge har skrivit historia. Det alpina laget tog brons efter en hård kamp mot Frankrike och noterade därmed nationens 38:e medalj i mästerskapen. Det tidigare vinter-OS-rekordet på 37 medaljer hade USA från Vancouver 2010.

Tjeckiska skrev historia
Ester Ledeckas guld i super-G var utan tvekan OS största skräll hittills. I natt blev tjeckiskan historisk som första olympier att ställa upp i både alpint och snowboard. 22-åringen, som är tidigare världsmästare, tog sig vidare från kvalet och kör i skrivande stund om medaljerna i parallellstorslalom i snowboard.

PyeongChang

Fem skrällar vi minns från Pyeongchang

01/03/2018 PÅ 14:41
Relaterade ämnen
OSPyeongChang
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel