Ester Ledecka, Tjeckien - guld i super-G

"Herregud! Det är den största skrällen i den alpina historien" - Hans Olsson
Anna Veith stod i målfållan och väntade bara in de sista åkarna för att kunna konstatera att hon försvarat sitt OS-guld. Men Ester Ledecka från Tjeckien hade ännu inte kört. Och 22-åringen, som vunnit VM-guld i snowboard 2016 och 2017 och senare skulle komma att vinna även parallellslalom i snowboard i Pyeongchang, stod för en första klassens sensation och knep super-G-guldet med en hundradels marginal. Sällan har vi varit med om något liknande.
PyeongChang
Så var OS på Twitter - här är de tio mest populära inläggen
02/03/2018 PÅ 10:16
Läs mer här!

Hanna Öberg, Sverige - guld i skidskyttedistans

"Jag har svårt att fatta vad det är som har hänt"
Hon hade som bäst varit femma vid två tillfällen, den ena på jaktstarten som inledde OS, och gjorde sin blott andra säsong i världscupen. Då slog Hanna Öberg till med något som få, om ens någon, hade kunnat förutspå. Guldet i distansloppet var ett internationellt genombrott som fick hela skidskyttevärlden att häpna och kanske, kanske markera startskottet för en ny storhetstid inom svenskt skidskytte. Hanna Öberg visade inte bara nerver av stål på vallen - hon visade även prov på en åkstyrka som få andra kunde matcha. VM i Östersund 2019 kan bli riktigt roligt.
Läs mer här!

Sebastian Samuelsson, Sverige - silver i skidskyttejaktstart

"Jag var livrädd, jag visste inte var jag hade Doll"
Sebastian Samuelsson, 20, är fortfarande junior. Inför OS hade han som bäst en 13:e-placering i världscupen. Så kom jaktstarten i Pyeongchang, så kom felfritt skytte rakt igenom, så kom rycket med stort R som lämnade Benedikt Doll akterseglad och vägen mot ett skrällsilver öppen.
- Jag gick lite tidigt, men vallarna skrek: "vi har bättre skidor, kör, kör." Det var häftigt, sammanfattade silver-Sebastian.
Läs mer här!

Tyskland - silver i hockeyturneringen

"Man kanske inte ska använda för stora ord, men jag tycker att detta är en bragd" - Håkan Loob
När Tyskland chockade Tre Kronor i kvartsfinalen trodde de flesta att hockeyturneringens stora skräll var avklarad, och att tyskarna skulle få kämpa om en bronsmedalj. För mot självaste Kanada skulle det väl ändå inte kunna räcka till? Marco Sturms mannar ville annat. 4-3-segern var en av de största hockeyskrällarna i olympisk historia, och i finalen mot storfavoriten OAR var laget 55 sekunder från guld. 55 ynka sekunder.
Läs mer här!

Stina Nilsson, Sverige - brons på tremilen

"Är jag trea!? Vaaaa?"
Experterna var överens, om det skulle bli svensk medalj i OS avslutningstävling skulle den bärgas av Charlotte Kalla. Vad nästan ingen hade räknat med var att sprintspecialisten Stina Nilsson skulle få sitt definitiva genombrott även som distansåkare. För Nilsson hängde i och hängde i, och när österrikiskan Teresa Stadlober försmädligt körde fel från sin andraplats kämpade Nilsson helt plötsligt om medalj. Det visste hon inte själv - förrän hon hade spurtat ner norskan Ingvild Flugstad Östberg och överlyckligt kunde konstatera att hon vunnit OS-brons i en tremil.
Läs mer här!
PyeongChang
Marit Björgen är tidernas bästa vinterolympier
25/02/2018 PÅ 09:01