Längdåkning

Vibeke Skofterud omkommen i vattenskoterolycka

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Vibeke Skofterud

Foto: Getty Images

AvEurosport
29/07/2018 på 16:12 | Uppdaterad 29/07/2018 på 16:15

Den tidigare längdåkaren Vibeke Skofterud, 38, har omkommit. Det uppger den norska tidningen VG. Polisen misstänker att det rör sig om en vattenskoterolycka.

Den norska polisen bekräftar att norskan är hittad omkommen på ön St Helena i Arendals kommun, i sydöstra Norge. Hon dödsförklarades av en läkare på platsen. Enligt polisen tyder allt på att det handlar om en vattenskoterolycka.

Vikebe Skofterud var mellan 2001 och 2015 en av Norges främsta längdskidåkare. På meritlistan står bland annat ett olympiskt guld i stafett 2010, VM-guld i stafett 2005 och 2011 samt seger i Vasaloppet 2012.

Lillehammer

Ny pallplats för Ebba Andersson - tvåa i Lillehammers minitour

02/12/2018 PÅ 11:20

Hon avslutade karriären 2015 för att satsa på en tv-karriär. Under OS i Pyeongchang arbetade hon som expert för norska Eurosport.

- Detta är helt förfärliga nyheter. Våra tankar går till Vibekes familj och hennes närmaste, säger Eirik Koren, sportchef för Eurosport Norge och Discovery Networks, till eurosport.no.

- Vibeke var en fantastisk person som snabbt blev väldigt omtyckt av alla här på Discovery. Hon visade sig snabbt vara en stor berättartalang och under OS fick vi väldigt många positiva meddelanden om hennes insats. Att hon nu plötsligt är borta är helt overkligt. Vi är i chock. Både Discovery, tv-branschen och idrotts-Norge har förlorat en av sina bästa och mest unika. Och många har förlorat en förebild. Vibeke kommer att bli saknad, säger Koren.

”Det är en ofattbar tragedi att allas vår livsglada Vibeke är borta. Våra tankar går till Vibekes familj och hennes närmaste”, säger norske längdchefen Vidar Löfshus i ett pressmeddelande, enligt Sportbladet.

Längdåkning

Britta Johansson Norgren historisk efter seger i Livigno

02/12/2018 PÅ 10:55
Relaterade ämnen
Längdåkning
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel