Bildbyrån

Svenska längdstjärnan: "Det är eldprovet"

Svenska längdstjärnan: "Det är eldprovet"

Den 24/02/2018 kl 13:08Uppdaterat Den 24/02/2018 kl 13:21

På söndag, sista dagen på OS, ställs längddamerna på prov – tiden är inne för tremilen. De svenska stjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson är två av längdåkarna som ställer upp. ”Jag är sugen på att tävla”, säger Kalla.

Charlotte Kalla har tagit fyra medaljer varav ett guld i Pyeongchang-OS, men då är damernas tremil a.k.a ”eldprovet” kvar att köra. Vår reporter Patrick Ekwall har träffat en tävlingssugen Kalla.

– Det är något alldeles extra att få dra på sig nummerlappen, och den klassiska åkningen har känts väldigt bra under OS, säger hon och fortsätter:

– Det handlar om vem som är mest sugen på att klämma ut det där sista. När under ett sådant här lopp brukar man känna att: här finns det något i dag?

När under ett sådant här lite längre lopp brukar man känna att här finns det något som är ganska bra och tvärtom?

– Det gör man ganska tidigt och i och med att det är masstart så vet man precis vilken fart man bör hålla. Tjusningen med tremilen är att får du en svacka så går det att vända på det. Det gäller att ha tålamod och blicka framåt.

Den svenska sprintstjärnan, Stina Nilsson instämmer:

– Det är kul för att det är en sådan utmaning för kroppen, det är eldprovet på ett mästerskap och har man en bra dag är det kul att ge sig ut, säger hon.

24-åringen, som tagit tre OS-medaljer hittills gör sin första tremil i ett mästerskap, något hon ser fram emot.

– Jag tycker att det ska bli väldigt spännande och kul.

Se hela intervjun med Stina Nilsson i spelaren ovan!