Längdåkning
PyeongChang

Silver till Sverige efter jättedrama i damernas sprintstafett

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Stina Nilsson

Foto: Eurosport

AvJesper Astrom
21/02/2018 på 10:22 | Uppdaterad 21/02/2018 på 13:06

Svenskt silver till Stina Nilsson och Charlotte Kalla efter jättedramat i damernas sprintstafettfinal. Nilsson var med hela vägen in i sista upploppet men kom in bara sekunder efter amerikanska Jessie Diggins i mål.

Det blev en ordentlig nagelbitare i damernas stafettfinal – och det slutade med en smärre skräll. Sverige lyckades med det som var den stora snackisen inför åket och slog norskorna, men ändå räckte det inte hela vägen till guld.

  • LÄS MER: Norskt guld i herrarnas sprintstafett
PyeongChang

Här är svenskorna som fixade flest OS-medaljer

02/03/2018 PÅ 13:05

Tappade vid målgång

Efter ett högdramatiskt avslut där svenskorna drog ifrån rejält tillsammans med norskorna och amerikanskorna blev det till slut norskt brons, svenskt silver och ett överraskande amerikanskt guld.

Sverige med Charlotte Kalla och Stina Nilsson gjorde fina åk hela vägen och avslutande Nilsson såg en kort period ut att bringa ännu ett OS-guld till de svenska längddamerna när hon ledde det sista upploppet i avslutande spurten.

Precis innan målgång kunde dock amerikanska Jessie Diggins sprinta förbi och säkra det amerikanska OS-guldet.

Rysare redan i semifinalen

I semifinalen dessöfrinnan började svenskorna tryggt, men vid andra växlingen bröt Kalla staven och helt plötsligt var svenskorna nere på en åttondeplats, långt ifrån finalplatsen.

Men Kalla och Nilsson visade styrka och jobbade sig successivt uppåt i startfältet igen. Vid sista växlingen hade Stina Nilsson en tredjeplats att utgå ifrån, något som till slut blev en andraplats.

I finalen räckte det dock inte hela vägen.

"Nu får vi väl ändå säga att det var en liten överraskning, vilken rysare!", sa discoverys kommentator Roberto Vacchi direkt efter finalmålgången.

PyeongChang

Så var ditt OS, Calle!

28/02/2018 PÅ 18:35
PyeongChang

Så var Kallas OS: "Tack gode gud för dig"

26/02/2018 PÅ 15:07
Relaterade ämnen
LängdåkningPyeongChang
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel