Se när silver-Stina blev guld-Stina!

Det var under VM i Falun 2015 som Stina Nilsson fick sitt stora genombrott i stugorna och blev silver-Stina med hela svenska folket. Ett epitet som de flesta elitsatsande skidåkare bara kan drömma om – men som en sann mästare gör allt för att överbevisa.

PyeongChang
Här är svenskorna som fixade flest OS-medaljer
02/03/2018 PÅ 13:05

Till Pyeongchang kom hon som en av guldfavoriterna i sprinten tillsammans med Norges Maiken Caspersen Falla, och denna gången var det inget annat än den ädlaste medaljen som gällde.

Det skulle kunna vara en kvartsfinal det här, Stina Nilsson tar Sveriges andra OS-guld i Pyeongchang med en förkrossande marginal!

- Roberto Vacchi

De som bänkat sig framför TV:n fick se Stina vinna kvalet, kvartsfinalen och semifinalen, innan det blev dags för final. Tillsammans med Falla, Belorukova, Nepryaeva, Diggins och Hanna Falk stod hon på startlinjen. Nu kunde de känna doften av segern som hägrade på andra änden av slingan. Allt de kämpat för, nu så nära. Bara drygt tre minuters ultimat prestation – sedan oändligheten. Som mästare.

Men de andra fick snabbt se sina drömmar desillusionerade när Stina for fram som en girig spårhund genom snön. Det var som att det inte fanns några svängdörrar den dagen, inga om och men, inga parallella universum där finalen slutade annorlunda. Det var en ostoppbar urkraft som visade sig för omvärlden, och Stina Nilsson från Malung, Dalarna, blev Olympisk mästare.

Se Taxi Pyeongchang med Stina Nilsson i videon ovan!

LÄS & SE MER


Tårfylld Stina Nilsson tog emot guldmedaljen: "Det var verkligen speciellt"
Reaktionen efter guldreprisen: "Lockar till en gråtfest"
Nilsson efter bronset: "Det känns väldigt overkligt just nu"
Sveriges bästa vinter-OS någonsin

PyeongChang
Så var ditt OS, Calle!
28/02/2018 PÅ 18:35
PyeongChang
Så var Kallas OS: "Tack gode gud för dig"
26/02/2018 PÅ 15:07