Eurosport

När silver-Stina blev guld-Stina!

När silver-Stina blev guld-Stina!

Den 26/02/2018 kl 12:45Uppdaterat Den 26/02/2018 kl 16:56

Stina Nilsson tog fyra medaljer under OS i Pyeongchang. Här kan du se och läsa allt om när silver-Stina blev guld-Stina.

Se när silver-Stina blev guld-Stina!

Det var under VM i Falun 2015 som Stina Nilsson fick sitt stora genombrott i stugorna och blev silver-Stina med hela svenska folket. Ett epitet som de flesta elitsatsande skidåkare bara kan drömma om – men som en sann mästare gör allt för att överbevisa.

Till Pyeongchang kom hon som en av guldfavoriterna i sprinten tillsammans med Norges Maiken Caspersen Falla, och denna gången var det inget annat än den ädlaste medaljen som gällde.

" Det skulle kunna vara en kvartsfinal det här, Stina Nilsson tar Sveriges andra OS-guld i Pyeongchang med en förkrossande marginal!"

- Roberto Vacchi

De som bänkat sig framför TV:n fick se Stina vinna kvalet, kvartsfinalen och semifinalen, innan det blev dags för final. Tillsammans med Falla, Belorukova, Nepryaeva, Diggins och Hanna Falk stod hon på startlinjen. Nu kunde de känna doften av segern som hägrade på andra änden av slingan. Allt de kämpat för, nu så nära. Bara drygt tre minuters ultimat prestation – sedan oändligheten. Som mästare.

Men de andra fick snabbt se sina drömmar desillusionerade när Stina for fram som en girig spårhund genom snön. Det var som att det inte fanns några svängdörrar den dagen, inga om och men, inga parallella universum där finalen slutade annorlunda. Det var en ostoppbar urkraft som visade sig för omvärlden, och Stina Nilsson från Malung, Dalarna, blev Olympisk mästare.

Se Taxi Pyeongchang med Stina Nilsson i videon ovan!

LÄS & SE MER