Charlotte Kalla är på plats i Sydkorea, med stora guldförväntningar på sig. Hon må vara det stora svenska affischnamnet, men Kalla själv känner inte av uppmärksamheten.

- Man är faktiskt ganska skyddad i en OS-by. Sen har jag inte varit på uppladdningsläger i Sverige, så det blir att man får skärma av en hel del, säger Kalla till Eurosports Patrick Ekwall, men lägger till att när snön börjar falla i Sverige så märks det att det är ett OS-år.

PyeongChang
Charlotte Kalla
19/12/2017 PÅ 14:36

- Det blir på ett annat sätt, i maj-juni är man ganska anonym i Sverige. Men sen när människor själv blir intresserade av att ta sig ut på skidorna, då höjs blickarna, det har jag märkt. Det är jättekul att kunna inspirera.

En mörk skugga över spelen och det svenska skidlandslaget har varit den granskning där en icke namngiven svensk åkare pekats ut som dopad, en granskning Kalla välkomnar.

- Jag är positiv till antidopningsarbetet, att det granskas. Man vill att tävlingen ska vara en ren plats, och då behövs sådana här granskningar, säger Kalla som samtidigt tycker det är tråkigt att åter behöva prata om dopning så tätt inpå tävlingarna.

- Vi vill ju fokusera på tävlingarna, det är bara två dagar bort.

Se hela intervjun ovan.

Du ser Charlotte Kalla gå för guld i Skiathlon på lördag 8:15, live på Eurosport Player!

PyeongChang
Här är svenskorna som fixade flest OS-medaljer
02/03/2018 PÅ 13:06
PyeongChang
Så var ditt OS, Calle!
28/02/2018 PÅ 18:37