De svenska längdherrarna har haft ett tufft OS i Pyeongchang. Under onsdagens sprintstafett skulle lyckan vända - och länge såg det ut att kunna bli medalj - men den bistra sviten fortsatte när Calle Halfvarsson inte kunde hänga med i den sista sprinten. De svenska längdherrarna blev medaljlösa ännu en gång.

PyeongChang
Här är svenskorna som fixade flest OS-medaljer
02/03/2018 PÅ 13:05

Överlägset Norge

Det var Sverige, Frankrike och OAR som utmanade om de två återstående medaljerna bakom de överlägsna Martin Johnsrud Sundby och avslutande Johannes Hösflot Kläbo för Norge.

Det blev till slut Alexander Bolshunov som åkte in silvret till OAR och Richard Jouve som bärgade bronset åt Frankrike. Calle Halfvarsson hamnade på en tung fjärdeplats bara hundradelar bakom Jouve. Efter åket slog Halfvarsson av sin stav i frustration.

Elofsson: "Ett felaktigt beslut"

Discoverys expert Per Elofsson var kritisk efter åket:

– I uppförsbacken innan han kommer in i vänstersvängen mot upploppet så stannar han av lite och tappar den hastigheten som han byggt upp. Där tar han, tycker jag, ett felaktigt beslut. Sedan återigen när han byggt upp fart igen inför sista vänsterkurvan så försöker han göra en liten luring och väljer innekurvan istället för att behålla farten. Vid dessa två tillfällen på upploppet så gör han beslut som inte är till någon fördel för honom, sa Elofsson.

PyeongChang
Så var ditt OS, Calle!
28/02/2018 PÅ 18:35
PyeongChang
Så var Kallas OS: "Tack gode gud för dig"
26/02/2018 PÅ 15:07