SVERIGES ANDRA OS-GULD ÄR BÄRGAT!
Stina Nilsson krossade allt motstånd såväl i kvalet som i kvartsfinalen, semifinalen och slutligen finalen när hon välförtjänt tog hem OS-guldet i sprint.
PyeongChang
Här är svenskorna som fixade flest OS-medaljer
02/03/2018 PÅ 13:06
Samtliga svenskor tog sig vidare från den första kvalloppet, där också Stina Nilsson kom på förstaplats. Där slutade även svenskan Hanna Falk på en hedrande fjärdeplats, Ida Ingemarsdotter på en åttondeplats och Anna Dyvik på en fjortondeplats.

Överlägsen hela vägen

Även i kvartsfinalen vann Nilsson sitt heat helt överlägset medan Hanna Falk spurtade till sig en förstaplats och Anna Dyvik tog sig vidare på tid. Den fjärde svenskan, Ida Ingemarsdotter, blev utslagen efter att ha famlat i mitten av kvartsfinalloppet. I semifinalen tog sig Stina Nilsson komfortabelt vidare ytterligare en gång, medan Hanna Falk tog sig vidare på tid. Dyvik slutade sexa i sitt heat och blev utslagen.
I finalen hade Sverige alltså dubbel medaljchans med Stina Nilsson och Hanna Falk. Och Nilsson-showen fortsatte – för det fjärde loppet i rad krossade Stina allt motstånd innan hon klev upp på podiet med tårar i ögonen som olympisk mästare.

"En förkrossande marginal"

Nu haglar berömmet över den svenske favoriten. En som inte kunde hålla igen på glädjen var Eurosports kommentator Roberto Vacchi som vrålade ut sin entusisasm i slutspurten:
"Stina Nilsson kommer in på upploppet och hon vinner med förkrossande marginal! Det skulle kunna vara en kvartsfinal det här, Stina Nilsson tar Sveriges andra OS-guld i Pyeongchang med en förkrossande marginal!", vrålade Vacchi.
PyeongChang
Så var ditt OS, Calle!
28/02/2018 PÅ 18:37
PyeongChang
Så var Kallas OS: "Tack gode gud för dig"
26/02/2018 PÅ 15:08