Bildbyrån

Finland tog OS-guld i femmilen: "Fantastiskt!"

Finland tog OS-guld i femmilen: "Fantastiskt!"

Den 24/02/2018 kl 08:11Uppdaterat Den 24/02/2018 kl 08:55

Iivo Niskanen tog Finlands första guld i Pyeongchang-OS. "Vilken klassisk skidåkare, fantastisk!", säger kommentatorn Roberto Vacchi.

Guldet i femmilen stod mellan Finland, Iivo Niskanen och OAR, Alexander Bolshunov. Men det dröjde till knappa kilometern kvar innan det avgörande guldrycket kom - då var det Niskanen som hade krafter kvar och tog Finlands första guld i Pyeongchang-OS.

- Han är imponerande. Han har krossat motståndet, säger kommentatorn Roberto Vacchi.

I och med dagens förstaplaceringen tog finländaren sitt andra OS-guld i karriären (det första tog han i sprintstafetten 2014 i Sotji).

Men hur gick det för svenskarna då?

Daniel Rickardsson slutade sjua och blev bäste svensk efter en imponerade åkning på sista varvet, Jens Burman slutade som 28:a, Viktor Thorn på en 40:e plats och Calle Halfvarsson bröt femmilen efter dryga milen,

- Det var ett speciellt lopp kan jag säga, jag fick slita för att hänga med. Jag ville göra en fin avslutning så det var en skön känsla, säger Rickardsson och fortsätter:

- Jag ville vara med och fajtas om medaljerna, men det funkade inte i dag.

Silvret och bronset tog OAR, Alexander Bolshunov och Andrey Larkov. Bäste norrmann blev Martin Johnsrud Sundby på en femteplats.

Se intervjun med Daniel Rickardsson i videon ovan!