Video - Haag stänger inte dörren för fler långdistanslopp: "Vi får se"

01:02

Haag stänger inte dörren för fler långdistanslopp: "Vi får se"

Haag stänger inte dörren för fler långdistanslopp: "Vi får se"
Av Eurosport

Den 30/11/2018 kl 15:44Uppdaterat Den 30/11/2018 kl 15:55

Skidpubliken bjöds på en rejäl överraskning på fredagsmorgonen när både Emil Jönsson och Anna Haag fanns med i startlistan i lagprologen för VISMA Ski Classics. Och ingen av dem stänger dörren för fler starter i vinter.

Duon annonserade sitt avsked från världscupen i våras, men i en intervju med Eurosport berättar Anna Haag att hon fick ett samtal från Team Ramudden för bara några dagar sedan.

- Eftersom jag inte tränat som vanligt det senaste halvåret var detta väldigt tufft, men det var kul att bara försöka. Jag har lagt av med snabb skidåkning men det var roligt att bara tävla.

Men du behöver inte sluta med långlopp...?
- Vi får se. Jag tror att jag kommer att köra imorgon, inte på söndag. Vi fick ett samtal i onsdags eftermiddag där de frågade om vi kunde komma hit och tävla, så jag var inte förberedd alls. Men jag gillar att vara här i Livigno.

Emil Jönsson:

- Mitt mål för den här säsongen är att träna lite grand, ha roligt och att köra några race om det känns bra. Jag har ingen press eller något, jag har gjort min karriär, jag har gjort min hårda träning, nu njuter jag bara av att åka skidor. Ibland kliver du bara in i såna här saker och blir supertrött, det är också roligt.

Team Ramudden slutade på nionde plats, fyra minuter och fem sekunder efter segrande Lager 157 Ski Team med bland andra damsegraren individuellt, Britta Johansson Norgren.

Se intervjun med Anna Haag här:

Video - Haag stänger inte dörren för fler långdistanslopp: "Vi får se"

01:02

Se Intervjun med Emil Jönsson här:

Video - Emil Jönsson efter långloppet: "Det var riktigt tufft"

01:39