Duon annonserade sitt avsked från världscupen i våras, men i en intervju med Eurosport berättar Anna Haag att hon fick ett samtal från Team Ramudden för bara några dagar sedan.

- Eftersom jag inte tränat som vanligt det senaste halvåret var detta väldigt tufft, men det var kul att bara försöka. Jag har lagt av med snabb skidåkning men det var roligt att bara tävla.

Lillehammer
Ny pallplats för Ebba Andersson - tvåa i Lillehammers minitour
02/12/2018 PÅ 11:20

Men du behöver inte sluta med långlopp...?
- Vi får se. Jag tror att jag kommer att köra imorgon, inte på söndag. Vi fick ett samtal i onsdags eftermiddag där de frågade om vi kunde komma hit och tävla, så jag var inte förberedd alls. Men jag gillar att vara här i Livigno.

Emil Jönsson:

- Mitt mål för den här säsongen är att träna lite grand, ha roligt och att köra några race om det känns bra. Jag har ingen press eller något, jag har gjort min karriär, jag har gjort min hårda träning, nu njuter jag bara av att åka skidor. Ibland kliver du bara in i såna här saker och blir supertrött, det är också roligt.

Team Ramudden slutade på nionde plats, fyra minuter och fem sekunder efter segrande Lager 157 Ski Team med bland andra damsegraren individuellt, Britta Johansson Norgren.

Se intervjun med Anna Haag här:

Se Intervjun med Emil Jönsson här:

Längdåkning
Britta Johansson Norgren historisk efter seger i Livigno
02/12/2018 PÅ 10:55