Video - Se målen i Damkronornas förlustmatch

01:13

Damkronorna föll mot Schweiz - kan ställas mot Finland

Damkronorna föll mot Schweiz - kan ställas mot Finland

Den 14/02/2018 kl 06:19Uppdaterat Den 14/02/2018 kl 07:54

Mycket talar för att Sverige möter Finland i OS-kvartsfinal. Detta sedan Damkronorna förlorat den avgörande gruppspelsmatchen mot Schweiz med 1-2 på onsdagsmorgonen svensk tid. "Man ser i båset och på isen att energin var sämre i dag", säger Eurosports expert Peter Forsberg i sändningen.

Sverige var redan inför matchen mot Schweiz klart för OS-kvartsfinal, men drabbningen som avgjordes tidigt på onsdagsmorgonen svensk tid hade ändå stor betydelse. Vinnaren av grupp B ställs nämligen mot fyran i grupp A, den seedade, medan tvåan möter trean.

Det innebär att Damkronorna på grund av förluten kan ställas mot Finland i kvartsfinal, förutsatt att inte OAR vinner morgondagens match mot just Finland.

- Jag tycker inte att kampen kändes så energifull i dag. Det är först på slutet man ser att de är desperata, och det är då man får längre anfall och fler chanser. Det skulle jag vilja se i 60 minuter i nästa match, säger Eurosports expert Kim Martin Hasson i sändningen.

SCHWEIZ POWERPLAY AVGJORDE
Alina Müller gav schweiziskorna ledningen i andra perioden, men i mitten av tredje kvitterade Sverige när Anna Borgqvist påpassigt höll sig framme och styrde in ett backskott från Hanna Olsson.

Då hade Sverige momentum. Men glädjen blev kortvarig. Schweiz återtog ledningen i powerplay kort därpå när Phoebe Staenz parkerade framför kassen och styrde in 2-1, vilket också blev slutresultatet.

Leif Boork plockade målvakten i jakten på kvittering i slutet men blågult lyckades inte etablera något längre kontrollerat tryck i anfallszon. Och när väl avsluten kom igenom, stod en storspelande Florence Schelling i Schweiz kasse i vägen.

- Jag håller med om att det inte är lika energifyllt i dag, säger förbundskapten Leif Boork till Kanal 5.

- Vi spelade en väldigt sen match senast (8-0 mot Korea) och en väldigt tidig match i dag. Dygnet blir lite galet i går, men jag håller med, det var inte samma energi i dag. Vad det beror på är svårt att svara på.

Senaste klippen