Eurosport

Calle Johansson: "Hoppas de inte hade scouter på genrepet"

Calle Johansson: "Hoppas de inte hade scouter på genrepet"

Den 14/02/2018 kl 20:24Uppdaterat Den 14/02/2018 kl 20:32

Eurosports hockeyexpert Calle Johansson gästade Jonas Karlssons OS-studio och spädde inte ut sina ord om Tre Kronors genrep och vad de måste förändra till turneringen.

Vad måste bli bättre?

– Vi måste ha snabba uppspel, vi är lite omständliga. Vi vänder om när vi har chans att gå framåt. Spelare som Rasmus Dahlin, Kronwall... De här offensiva backarna, de måste driva upp pucken fort, de kan inte vända om och vänta på att motståndarna får samla sig, säger Calle.

Träningsmatchen som Kanada vann med 4-1, det var gruffigt, det var stökigt, så där lätt ska man inte kunna få Sverige ur balans?

– Nej, absolut inte. Vi har ett rutinerat lag, vi är inga purfärska killar. Vi har en som är 17 år, resten är ju mellan 25 och 30. Så att det finns ingen anledning att stå på hälarna mot något lag här, det är bara att brösta upp sig. Vi har stora, tunga killar också, många som har varit med väldigt länge, så det finns ingen anledning.

Men vad skickar det här för signaler till Norge och Tyskland, lagen Sverige ska möta nu, att om man går in och stör Sverige och spelar fysiskt, då kan man skaka dom?

– Ja, vi hoppas att de inte hade några scouter i Incheon där och att de inte har sett den där matchen.

Se hela inslaget i spelaren ovan.