Video - Förbundskaptenen: "Fått lära sig att man är duktig på att ta ut fel spelare..."

06:03

Förbundskaptenen: "Fått lära sig att man är duktig på att ta ut fel spelare..."

Förbundskaptenen: "Fått lära sig att man är duktig på att ta ut fel spelare..."
Av Eurosport

Den 16/11/2018 kl 14:08Uppdaterat Den 20/11/2018 kl 14:02

Att ta ut en VM-trupp är något som engagerar. Det har inte minst förbundskapten Mikael Hill märkt av. "Men det är ju bara en person som kan ta ansvar för det här om det inte skulle hålla, och det är ju jag. Så jag måste ju ta ut det lag som jag tror har störst chanser att vinna VM-guld", säger han i magasinet Mellan Mål.

Många har spekulerat, många har tyckt. I måndags fick de svaret när förbundskapten Mikael Hill tog ut den 20-mannatrupp som reser till VM i Tjeckien. En trupp utan större överraskningar.

- Det har varit en lång process, med olika möjligheter och formationer. Ska du ta ner det till 18 utespelare och två målvakter är det väldigt många duktiga innebandyspelare som hamnar utanför. Det var väldigt, väldigt tufft på slutet, säger han i magasinet Mellan Mål och fortsätter:

- De som kanske uppmärksammas mest är de som presterar väldigt bra i ligan men som kanske inte har samma framfart i landslaget. De som inte följer landslaget eller den internationella innebandyn så mycket kanske har svårt att se skillnaderna. Det är ju väldigt stor skillnad på det internationella mot det nationella, och då blir det lätt att om du är en storproducent på hemmaplan i ligan stärker du dina aktier, men om det inte kommer någonting när vi träffas och möter Finland, Tjeckien eller Schweiz, då läggs ju det på andra sidan av kontot. Det är ett pussel som man måste lägga hela tiden och då kommer man till sist fram till vissa beslut.

Är det svårt, med tanke på alla som tycker och har åsikter?
- Det är ju två sidor av det myntet. För det första är det underbart att vårt landslag skapar debatt, det är ett tecken på att folk bryr sig. Men visst, att få höra… man har ju lärt sig att man är väldigt duktig på att ta ut fel spelare, det har man ju fått veta redan innan truppen är släppt. Men det är ju bara en som kan ta ansvar för det här om det inte skulle hålla, och det är ju jag. Så jag måste ju ta ut det lag som jag tror har stört chanser att vinna VM-guld, det är ju det vi går på.

Dessutom i Mellan Mål:
- Anso och Åman analyserar den svenska truppen
- Följ med Pixbos Isabell Krantz på landslagsresa i EFT
- Vi besöker Golden Gate cup och tar tempen på amerikansk innebandy

Se hela magasinet här:

Video - Mellan Mål - avsnitt 7

19:27