Eurosport

Åman vill ha med supertalangen till VM: "Hade hjälpt svensk innebandy"

Åman vill ha med supertalangen till VM: "Hade hjälpt svensk innebandy"

Den 10/11/2018 kl 16:58Uppdaterat Den 10/11/2018 kl 21:34

Om Eurosports expert Patrik Åman får bestämma tar Filip Eriksson, 17, en plats i VM-truppen. Inte bara för hans fina form i klubblaget Sirius - utan även för sportens bästa: "Jag tror att det skulle kunna hjälpa svensk innebandy", säger Patrik Åman i magasinet Mellan Mål.

Eriksson har länge setts som en av Sveriges största talanger och debuterade för Sirius A-lag redan i fjol. I år har 17-åringen fått en smakstart på den nya säsongen, bland annat genom tre mål på tre matcher under debuten för U19-landslaget i Euro Floorball Tour.

- Jag tycker att han har en extremt bra form just nu, han är orädd och härlig, säger motiverar Patrik Åman.

- Plus att det skulle ge enormt mycket eko - inte bara i Sverige utan i hela världen - om Sverige kom med en 17-åring till ett senior-VM. Det är ovanligt, det hade varit kul att se, och jag tror också att man skulle kunna hjälpa svensk innebandy lite grand.

Han utvecklar:

- De som tycker att de kan det här tycker naturligtvis att han ska gå ”rätt” väg, det vill säga att spela U19-VM först, kanske ett student-VM, och sedan spela senior-VM. Men varför då? Han får ju grym erfarenhet genom att komma till ett senior-VM först, och sedan kliva över till U19 och vara en tydlig ledare där. Vilken självförtroendeboost det vore för honom själv och kanske för andra U19-killar också, ett U19-landslag som inte har vunnit VM på de två senaste turneringarna.

Truppen till VM i Prag presenteras på måndag. Så här anser Patrik Åman att den bör se ut:

Åmans truppSe hela avsnittet av Mellan Mål i spelaren nedan:

Video - Mellan Mål: "Enormt stort eko inte bara i Sverige utan i världen"

20:53