Eurosport

Mullsjö-profilen ryter ifrån: "Det är manligt att visa svaghet"

Mullsjö-profilen ryter ifrån: "Det är manligt att visa svaghet"

Den 12/09/2018 kl 15:03Uppdaterat Den 12/09/2018 kl 16:06

Mullsjö-kaptenen, Kasper Hedlund, vill se förändring i omklädningsrummen. ”Män i grupp blir ofta väldigt grabbigt, är man kärring är det ett dåligt ord, och då är man svag”, säger han.

Mullsjö-profilen, Kasper Hedlund, tar över kaptensbindeln efter att David Gillek lagt klubban på hyllan. Och det blir förändring direkt, Hedlund väljer att spela med regnbågsbindel.

- Första gången jag såg den var för tre till fyra år sedan och jag bestämde mig ganska snabbt, om jag någonsin blir lagkapten är det en sån jag ska ha, säger han.

26-årigen är inne på sin tionde a-lagssäsong och har tidigare varit informell ledare i laget. Nu när han tar över den formella kaptensbindeln finns det frågor han kommer driva framåt.

- Det är väldigt mycket sexism, nedvärderande skällsord i ett omklädningsrum. En machokultur vi ska bryta ner, och den har jag större chans att påverka nu när jag är kapten. Jag kommer jobba stenhårt för att omklädningsrummet ska bli bättre och ta bort det helt.

- Män i grupp blir ofta väldigt grabbigt, är man en kärring är det ett dåligt ord, och då är man svag. Vi måste våga visa oss svaga, våga visa känslor och ta hjälp av våra lagkamrater istället för att hålla upp en fasad. Det är manligt att visa svaghet inför grupp.

Se hela intervjun med Kasper Hedlund här:

Video - Mullsjö-profilen ryter ifrån: "Det är manligt att visa svaghet"

05:06

Tränarnas tips 18/19

1. Storvreta
2. Falun
3. Linköping
4. Mullsjö
5. Växjö
6. Pixbo
7. Dalen
8. Kalmarsund

9. Jönköping
10. Helsingborg
11. Höllviken
12. Sirius

13. Lindås
14. Örebro

LÄS MER: