Video - Höjdpunkter: Revanschen uteblev - Finland försvarade VM-guldet

04:21

Tre snabba mål sänkte Sverige - Finland försvarade VM-guldet

Tre snabba mål sänkte Sverige - Finland försvarade VM-guldet
Av Eurosport

Den 09/12/2018 kl 18:20Uppdaterat Den 09/12/2018 kl 19:05

Två mål inom loppet av drygt tre minuter - sedan var drömmen om revansch borta. Finland lade i en högre växel i tredje perioden och vann VM-finalen med 6-3.

Eurosport Player: Follow this event in live video

Se på Eurosport

När Alexander Rudd skickade in en magisk backhand fram till 2-2, tidigt i den tredje perioden, var finalen helt öppen.

Men tre ödesdigra minuter kom att sänka Sverige. Juha Kivilehto, Peter Kotilainen och Nico Salo satte i tur och ordning 3-2, 4-2 och 5-2 och skickade därmed guldet till Finland för andra VM-mästerskapet i rad.

Video - Höjdpunkter: Revanschen uteblev - Finland försvarade VM-guldet

04:21

Detta sedan Sverige hämtat upp ett tvåmålsunderläge tidigare i matchen.

Redan efter tre och en halv minut skickade Juha Kivilehto ett till synes harmlöst avslut mot mål som Johan Rehn i den svenska kassen olyckligt tappade kontrollen över. 1-0 Finland.

Och tidigt i den andra perioden var det dags igen. Den här gången förvaltade Peter Kotilainen en sidledspassning från Ville Lastikka och skickade in 2-0 bakom en chanslös Rehn. Alexander Galante Carlström svarade med ett powerplay-mål knappt fyra minuter senare, och tidigt i tredje kvitterade alltså Rudd innan Finland sprang ifrån tack vare tre snabba mål.

Samme Rudd reducerade på straff med fyra och en halv minut kvar, men närmare än så kom alltså inte Sverige. I stället spikade Sami Johansson slutresultatet till 6-3 med drygatvå minuter kvar.