Eurosport

Kallurs önskan: ”Fler svenskar borde satsa på häck”

Kallurs önskan: ”Fler svenskar borde satsa på häck”

Den 11/11/2018 kl 11:50Uppdaterat Den 11/11/2018 kl 12:00

Svensk friidrott har stora stjärnor inom stavhopp och diskus. Men häck då? Förre friidrottsstjärnan Sanna Kallur vill att fler svenskar ska satsa på häck. "Jag tror vi skulle kunna vinna mycket på att våga prova", säger Kallur.

Förre häcklöperskan Sanna Kallur som fortfarande är världsrekordhållare inomhus på 60 meter häck, avslutade karriären i mars 2017. I kväll utmanar hon, tillsammans med förre höjdhoppsstjärnan Stefan Holm, Anja Pärson och Peter Forsberg i Kanal 5:s Vem Kan Slå Anja och Foppa.

Kallur har en lyckad karriär bakom sig, hon har bland annat vunnit EM-guld, VM-brons men hon kämpade också med svåra skadebeskymmer. Smalbenet satte käppar i hjulet för häcklöperskan, en skada hon än idag känner av.

- Det var väldigt bra rätt nyligen men jag har promenerat rätt mycket på slutet och då tror jag att jag nöter ner den. Jag ska hålla mig till trapplöpning då är mitt ben bra, säger Kallur.

Svensk friidrott har en lovande framtid framför sig. Under somarens friidrotts-EM i Berlin tog stavhopparen Armand Duplantis guld, diskuskastaren Daniel Ståhl silver och medel- och långdistanslöperskan Meraf Bahta brons.

Men när får vi se nästa svenska häckstjärna?

- Jag tycker fler svenskar borde satsa på häcklöpning. Vi når oftast inte hela vägen i sprint. I häck krävs det ändå en snabbhet som bra sprint, sen får man lägga ner skitmycket jobb och energi. Jag tror vi skulle kunna vinna mycket på att våga prova.

Vem Kan Slå Anja och Foppa har premiär i kväll på Kanal 5 med start 21:00.