Efter att ha noterat tre missar i vistelserapporteringssystemet ADAMS står Meraf Bahta under utredning för dopningsbrott. Trots det tilläts hon tävla under EM i Berlin, och sprang tidigare i veckan in på en bronsplats på 10 000 meter.

Nu meddelar friidrottsförbundet att Bahta emellertid drar sig ur 5 000-metersloppet, där hon sedan tidigare har ett EM-guld och ett silver.

Friidrotts-EM
Duplantis: "Känns som att jag drömmer just nu"
12/08/2018 PÅ 20:23

”Meraf Bahta har valt att inte starta i söndagens 5000 m i EM i Berlin. Detta beror på den press hon upplevt av hennes totala situation den senaste tiden, förstärkt av att information om hennes förseelser med rapportering i ADAMS-systemet uppmärksammats i media. Hon orkar därför inte ställa sig på startlinjen utan väljer istället att resa hem för att vila”, skriver förbundet.

- Jag hoppas att media visar Meraf respekt och låter henne invänta kommande beslut. Hon har upplevt en enorm press som tagit hårt på henne, allt sedan den här situationen inträffade och det blev ännu tuffare då den blev medial, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Läs mer:

Thörnblad: "Jag hoppas på en avstängning som visar trovärdighet till systemet"