Freestyle

Tungt slag för Burmansson - korsbandsskadad på träning

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Burmansson

Foto: Eurosport

AvChristoffer Eriksson
12/09/2018 på 10:54 | Uppdaterad 12/09/2018 på 11:09

Jennie-Lee Burmansson ser ut att missa resten av säsongen. Efter en dålig landning på träning förra veckan står det nu klart att ena korsbandet är helt eller delvis av, det uppger SVT Sport.

I vintras blev Jennie-Lee Burmansson Sveriges yngste vinterolympier någonsin, när hon 15 år gammal tävlade i slopestyle i Pyeongchang, och hon vann även den totala världscupen. Nu har talangen åkt på ett rejält bakslag i form av en allvarlig knäskada, där korsbandet uppges vara helt eller delvis av.

Det är SVT Sport som skriver att Burmansson nu tvingas till en längre skadefrånvaro, efter att hon landat illa på träning i Nya Zeeland förra veckan. Nu har hon undersökts i Stockholm, och det står alltså klart att det rör sig om en korsbandsskada. Burmansson kommer att tvingas till operation, och efter det uppges rehabiliteringsperioden kunna landa på allt mellan fyra månader och ett helt år, vilket sannolikt betyder att VM i vinter är utom räckhåll.

Freestyle

"Det är en annan Anna nu"

03/10/2018 PÅ 07:08

På frågan om hon siktar på att tävla kommande säsong, säger Burmansson följande till SVT Sport:

-Jag vet inte. Jag har ju aldrig varit med om en sån här skada. Hoppas det, men jag kan ju inte ha några förväntningar på det.

Relaterade ämnen
Freestyle
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Senaste nyheterna

Freestyle

"Det är en annan Anna nu"

03/10/2018 PÅ 07:08

Populärast

OS

Olympic Best Moments : Phelps all Olympic medals at London 2012

17/04/2020 PÅ 15:04