Bildbyrån

Viktor Andersson inför nattens final: "Första banan jag åker sedan jag kraschade"

Viktor Andersson inför nattens final: "Första banan jag åker sedan jag kraschade"
Av Eurosport

Den 20/02/2018 kl 18:10Uppdaterat Den 20/02/2018 kl 18:31

Viktor Anderssons väg till nattens skicrosstävling har inte varit spikrak. Han kommer till Pyeongchang med en axelskada och måste åka hårt tejpad för att kunna klara att åka.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

– Det är egentligen det som krävs för att det ska hålla ihop, speciellt i starten. Det är nästan ett maxdrag som krävs och det funkar inte utan tejp, säger Viktor.

Men någon oro för att det inte ska fungera när det väl gäller finns inte.

– Vi var i Idre och hade i princip en likadan start som det är här och det funkade bra, så jag känner mig säker på att det funkar med tejpningen.

Men hur mycket har du kunnat träna med tanke på dina problem?

– Jag missade en dag i Idre, annars körde jag lika mycket som de andra. Så det känns också bra, att jag kunde genomföra 30 åk på tre dagar och det funkar. Jag har egentligen inte missat någon uppladdning.

Hur är banan?

– Banan är som en formel 1-bana i svängarna och en motocrossbana i hoppen. Det är ganska stort och ganska hårda svängar, mycket G-krafter.

– Snowboardåkarna åkte ju sex stycken, så banan är väldigt bred jämfört med vad vi brukar ha. Så det kommer bli autobahn nere på sista rakan.

– Det är ju egentligen första banan jag åker sedan jag kraschade, och att den kan kännas så här bra och att jag kan åka så pass fort som jag gjort på träningarna känns magiskt.

Och Viktor är inte blyg för höga förväntningar.

– Om det är ett bra race, och om jag har min dag så kommer jag absolut kunna vara i final och på pallen, det tycker jag att vi ska förvänta oss.