Se hela intervjun i spelaren ovan.

– Det är egentligen det som krävs för att det ska hålla ihop, speciellt i starten. Det är nästan ett maxdrag som krävs och det funkar inte utan tejp, säger Viktor.

PyeongChang
Tränaren rasar: "Juryn vågar aldrig ta något jävla beslut"
23/02/2018 PÅ 03:56

Men någon oro för att det inte ska fungera när det väl gäller finns inte.

– Vi var i Idre och hade i princip en likadan start som det är här och det funkade bra, så jag känner mig säker på att det funkar med tejpningen.

Men hur mycket har du kunnat träna med tanke på dina problem?

– Jag missade en dag i Idre, annars körde jag lika mycket som de andra. Så det känns också bra, att jag kunde genomföra 30 åk på tre dagar och det funkar. Jag har egentligen inte missat någon uppladdning.

Hur är banan?

– Banan är som en formel 1-bana i svängarna och en motocrossbana i hoppen. Det är ganska stort och ganska hårda svängar, mycket G-krafter.

– Snowboardåkarna åkte ju sex stycken, så banan är väldigt bred jämfört med vad vi brukar ha. Så det kommer bli autobahn nere på sista rakan.

  • SE OCKSÅ:

– Det är ju egentligen första banan jag åker sedan jag kraschade, och att den kan kännas så här bra och att jag kan åka så pass fort som jag gjort på träningarna känns magiskt.

Och Viktor är inte blyg för höga förväntningar.

– Om det är ett bra race, och om jag har min dag så kommer jag absolut kunna vara i final och på pallen, det tycker jag att vi ska förvänta oss.

PyeongChang
Näslund i tårar efter medaljmissen: "Inte rent spel"
23/02/2018 PÅ 03:02
PyeongChang
Näslunds domarbesvikelse: "Det går ju att diska henne"
23/02/2018 PÅ 02:53