Freestyle
PyeongChang

Näslunds största konkurrent går kamp mot klockan: "Inte alls omöjligt"

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Marielle Thompson

Foto: Getty Images

AvJohan Wennerström
24/01/2018 på 13:32 | Uppdaterad 24/01/2018 på 13:43

Sandra Näslund har seglat upp som ett stort svenskt guldhopp i skicross. Men svenskan kan utmanas - av värsta konkurrenten. Knäskadade Marielle Thompson går en kamp mot klockan för att kunna delta i Pyeongchang.

Den tidigare världsettan drog av främre korsbandet och skadade ett flertal ligament i knäet efter en misslyckad landning på träning så sent som i oktober. Då talade det mesta för att Thompson skulle missa resten av säsongen och OS i Pyeongchang, men när Kanada presenterade sin OS-trupp i måndags fanns den regerande olympiska mästarinnan med.

Förhoppningen är att trotsa oddsen och köra.

PyeongChang

Tränaren rasar: "Juryn vågar aldrig ta något jävla beslut"

23/02/2018 PÅ 03:56

- Vi har gott om tid på oss och har redan satt en bra plan. Jag tar det dag för dag, säger Thompson enligt kanadensiska medier.

"HON ÄR INTE RÄDD"
25-åringen tränade för första gången på snö i söndags och följer ett strikt upplägg för att inte överbalasta knäet. Att damernas skicross avgörs sent in i spelen, den 23 februari, är en faktor som talar till hennes fördel.

- Med hennes erfarenhet och muskelminne, bilderna hon målar upp nu, är det inte alls omöjligt, säger den kanadensiske tränaren Stanley Hayer.

- Hon är inte rädd för någon bana, inte rädd för något hinder. Om han kan få några dagars träning är hon förmodligen nära full speed om hon känner sig bra.

Svenskan Sandra Näslund har i Thompsons frånvaro dominerat världscupen fullständigt den här säsongen. Förutom segern i genrepet i helgen har 21-åringen vunnit vid fem ytterligare tillfällen, varav de fyra senaste tävlingarna.

PyeongChang

Näslund i tårar efter medaljmissen: "Inte rent spel"

23/02/2018 PÅ 03:02
PyeongChang

Näslunds domarbesvikelse: "Det går ju att diska henne"

23/02/2018 PÅ 02:53
Relaterade ämnen
FreestylePyeongChang
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel