Den tidigare världsettan drog av främre korsbandet och skadade ett flertal ligament i knäet efter en misslyckad landning på träning så sent som i oktober. Då talade det mesta för att Thompson skulle missa resten av säsongen och OS i Pyeongchang, men när Kanada presenterade sin OS-trupp i måndags fanns den regerande olympiska mästarinnan med.

Förhoppningen är att trotsa oddsen och köra.

PyeongChang
Tränaren rasar: "Juryn vågar aldrig ta något jävla beslut"
23/02/2018 PÅ 03:56

- Vi har gott om tid på oss och har redan satt en bra plan. Jag tar det dag för dag, säger Thompson enligt kanadensiska medier.

"HON ÄR INTE RÄDD"
25-åringen tränade för första gången på snö i söndags och följer ett strikt upplägg för att inte överbalasta knäet. Att damernas skicross avgörs sent in i spelen, den 23 februari, är en faktor som talar till hennes fördel.

- Med hennes erfarenhet och muskelminne, bilderna hon målar upp nu, är det inte alls omöjligt, säger den kanadensiske tränaren Stanley Hayer.

- Hon är inte rädd för någon bana, inte rädd för något hinder. Om han kan få några dagars träning är hon förmodligen nära full speed om hon känner sig bra.

Svenskan Sandra Näslund har i Thompsons frånvaro dominerat världscupen fullständigt den här säsongen. Förutom segern i genrepet i helgen har 21-åringen vunnit vid fem ytterligare tillfällen, varav de fyra senaste tävlingarna.

PyeongChang
Näslund i tårar efter medaljmissen: "Inte rent spel"
23/02/2018 PÅ 03:02
PyeongChang
Näslunds domarbesvikelse: "Det går ju att diska henne"
23/02/2018 PÅ 02:53