Freestyle
PyeongChang

Näslund i tårar efter medaljmissen: "Inte rent spel"

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Sandra Näslund

Foto: Bildbyrån

AvJohan Wennerström
23/02/2018 på 03:02 | Uppdaterad 23/02/2018 på 04:54

Hon har dominerat i världscupen och var storfavorit till guldet. Men OS slutade i tårar för Sandra Näslund. "Jag tyckte inte riktigt att det var rent spel mellan Fanny (Smith) och mig", säger Näslund.

I finalen ställdes 21-åringen mot Fanny Smith från Schweiz och kanadensiskorna Kelsey Serwa och Brittany Phelan. Åt kanadensiskorna fanns inget att göra, men Näslund gick en hård kamp med Smith om bronset. En kamp som hon ansåg inte vara juste.

- Jag är ändå delvis nöjd med åkningen, men jag tyckte att det var fula grejer där uppe. Kanadensarna förtjänade det verkligen, de åkte riktigt bra och var snabba. Men det var inte riktigt rent spel där uppe mellan mig och Fanny. Tyvärr gjorde jag lite grand samma sak tillbaka när hon började, men jag tycker ändå att domarna ska göra det bättre, säger Näslund till Kanal 5.

PyeongChang

Tränaren rasar: "Juryn vågar aldrig ta något jävla beslut"

23/02/2018 PÅ 03:56

Ska man köra om finalen menar du?
- Nej det tycker jag inte, men det går ju att diska henne. Det är inte mitt beslut att ta. Men jag tyckte inte att det var okej.

Näslund lämnade in en protest efter finalen men fick avslag.

- Det var väldigt tight där uppe. Jag tyckte ändå att jag gjorde det bra som behöll lugnet och avvaktade, sen var jag på väg om Fanny här nere men då la hon ut en armbåge. Och då är det svårt att ta sig förbi.

Vad gör man då, tacklar man tillbaka?
- Det var ju det jag gjorde, dumt nog, men det ska man inte göra. Utan det är väl bara att försöka hålla fokus och fokusera på sitt.

Se hela intervjun med Sandra Näslund här:

PyeongChang

Näslunds domarbesvikelse: "Det går ju att diska henne"

23/02/2018 PÅ 02:53
PyeongChang

Sandra Näslund: "Hoppas jag är på pallen"

21/02/2018 PÅ 20:52
Relaterade ämnen
FreestylePyeongChang
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel