Efter herrarnas misslyckande skulle i allla fall den redan klara världscupvinnaren Sandra Näslund ta en medalj, ett guld. Men trots en stabil resa mot finalen slutade det med ett nytt skicrossmisslyckande och Näslund blev sist i finalen efter en hel del gruff.

– Jag tyckte inte att det var riktigt fair där uppe. Kanadensarna förtjänade det verkligen, men det var inte riktigt rent spel där uppe melan mig och Fanny (Smith reds. anm.). Tyvärr gjorde jag lite samma sak när hon började, men jag tycker ändå att domarna ska göra det bättre, säger en besviken och tårögd Sandra Näslund direkt efter finalen.

PyeongChang
Tränaren rasar: "Juryn vågar aldrig ta något jävla beslut"
23/02/2018 PÅ 03:56

Näslund valde den yttre banan inför finalen och startade bra i en otroligt tight grupp, men fick se sig omåkt och blev tidigt tvungen att lägga sig som trea.

Sedan var det drag och en utfälld armbåge av Schweiziska Fanny Smith. Till slut fick favorittippade Näslund även se bronset förlorat.

Vid målgång lämnade svenskan in en protest, men den avslogs efter videogranskning och Näslund fick nöja sig med sin fjärdeplats. Men hon tyckte inte att finalen skulle köras om.

– Det tycker jag inte, men det går ju att diska henne. Det är inte mitt beslut att ta, tydligen. Jag tycker inte att det var okej.

Lisa Andersson sexa

För OS-debutanten Lisa Andersson kommer nog spelen i Pyeongchang vara ett lite lyckligare minne. 21-åringen fick se den regerande olympiska mästarinnan Marielle Thompson falla i åttondelsfinalen och kunde själv säkert avancera till kvartsfinal. Väl där kunde hon knipa en andraplats och Andersson var därmed semifinalklar i sitt första OS.

I semin väntade bland andra Snadra Näslund. Lisa Andersson var med bra från start, men hon kom snett in i en sväng och föll. Finalplatsen var förlorad, men i lilla finalen blev det en meriterande sjätteplats för svenskan.

PyeongChang
Näslund i tårar efter medaljmissen: "Inte rent spel"
23/02/2018 PÅ 03:02
PyeongChang
Sandra Näslund: "Hoppas jag är på pallen"
21/02/2018 PÅ 20:52