Den andra finalmatchen i Copa Libertadores ställdes som bekant in förra lördagen efter våldsamheter utanför arenan, där Boca Juniors spelarbuss attackerades utanför arenan, med föera personskador som följd. Matchen sköts upp till söndagen, men även den ställdes in då det stod klart att Bocas spelare inte var i stånd att genomföra matchen.
I veckan som gått har flera alternativa spelplatser lyfts som alternativ, både i Italien och Mellanöstern, men det senaste beskedet från det sydamerikanska fotbollsförbundet är att matchen ska spelas på Santaiago Bernabeu i Madrid. Det är ett besked som båda klubbarna motsatt sig, och nu går River Plate ut med ett pressmeddelande på sin hemsida, där man klargör att man inte kommer att spela matchen i Madrid.
"Mer än 66000 personer väntade tålmodigt på arenan i över åtta timmar under lördagen och återvände sedan på söndagen. Dessa supportar fråntas nu möjligheten att se matchen då avstånd och kostnader hindrar dem. Argentinsk fotboll som helhet och det argentinska fotbollsförbundet (AFA) kan och bör inte tillåta en handfull våldsamma handlingar hindrar utvecklingen av Superclásico i vårt land."
Eurosport Star of the Year
News : Eurosport Star of the Year - Lewandowski
14/12/2020 PÅ 20:47
Läs hela pressmeddelandet här.