PA Sport

Norsk klubb försökte anställa Svennis - som slutade svara i telefon

Norsk klubb försökte anställa Svennis - som slutade svara i telefon
Av Eurosport

Den 14/06/2018 kl 10:21Uppdaterat Den 14/06/2018 kl 10:23

Norska Kongsvinger var i samtal med Sven-Göran Eriksson om jobbet som huvudtränare. Men när förhandlingarna skulle återupptas svarade Svennis inte längre i telefon.

Det är norska Eurosport som har pratat med Kongsvingers sportchef Espen Nystuen, som berättar att klubben var i samtal med den svenska tränarlegendaren om att ta över tränarsysslan. Kongsvinger var på jakt efter en ny tränare i slutet av april och Nystuen ringde Svennis och ställde frågan om han var intresserad.

-Jag hade väl kanske ingen jättestark tro på att det skulle gå i lås, men man måste ju prova. Vi ville sikta högt. Målet var att hitta någon som kunde komma in och åstadkomma en förändring bara genom sitt namn, berättar Nystuen.

Kongsvingers marknadschef hade redan viss kontakt med Svennis angående ett föredrag han skulle hålla, och hade hört sig för med frågan om Svennis skulle vara intresserad avtränarjobbet i framtiden och om det var ok att Nystuen hörde av sig för att prata mer om saken, vilket det var.

Nystuen kontakade Svennis och de båda kom överens om att höras igen en vecka senare, men då svarade Svennis plötsligt inte i telefon längre.

-Han var nog inte så intresserad egentligen. Men han sa att han kört förbi arenan några gånger, han bor ju i Torsby precis vid gränsen, avslutar Nystuen.