Eurosport

Zlatan om succédebuten: "Allt gick som planerat, allt gick väldigt bra"

Zlatan om MLS-valet: "Man har kikat lite och varit nyfiken"
Av Eurosport

Den 08/04/2018 kl 14:50Uppdaterat Den 08/04/2018 kl 15:12

Debuten i MLS blev en dundersuccé. Nu berättar Zlatan Ibrahimovic exklusivt för Eurosport om LA-derbyt och timmarna före. "Det var en fantastisk dag. Allt gick som planerat, och allt gick väldigt bra", säger Zlatan. Se intervjun i artikeln nedan.

Se hela intervjun med Zlatan Ibrahimovic i spelaren nedan. Natten mot måndagen möter LA Galaxy Sporting Kansas City. Du ser matchen på Eurosport 1 och Eurosport Player kl 03.00.

Video - Zlatan: "Fifa kan inte stoppa mig från VM"

04:59

Underläge 1-3, 20 minuter kvar av Los Angeles-derbyt. Publiken har skanderat Zlatan Ibrahimovics namn i hela andra halvlek och är närmast euforisk när han slutligen byts in.

Drygt 20 minuter senare har svensken presenterat sig för MLS med ett drömmål och 4-3 på stopptid i en närmast sagolik debut.

- Det var en fantastisk dag, säger Zlatan Ibrahimovic och fortsätter:

- Första matchen här på hemmaplan, vi ligger under med 3-0. Jag visste inte hur mycket jag skulle spela, för inget var förberett och vi hade inte pratat så mycket. Jag hade tränat 20 minuter med laget dagen innan. Halvtid, inget lätt läge. Vi ligger under med 2-0 som blir 3-0 precis i början av andra halvlek. Sen får vi 3-1, och sen plötsligt börjar allt röra sig. De frågar mig: ”är du redo, behöver du mer uppvärmning?”. Jag är redo, nu kör vi liksom. Kommer in, vi gör 3-2, och jag gör 3-3 med ett fantastiskt mål. Jag gör 4-3 i slutminuterna. Atmosfären kokade. Det var många glada ansikten där ute och det är något jag inte tror att man glömmer så lätt. Allt gick som planerat, och allt gick väldigt bra.

Varför MLS? Varför USA?
- Det har gått ett par år nu, man har kikat lite på MLS och varit lite nyfiken. Hur är fotbollen? Hur bra kan den bli? Vi har ju bara varit här på försäsongen med klubbarna från Europa, då har vi mött några lag, men det är ändå inte på tävlingsnivå. Man kommer hit, man är nyfiken, man vill testa det. Och i det här läget av karriären känns det bra. Det känns riktigt bra, det passar mig perfekt när det inte är så intensivt med matcher och man kan hantera det och kontrollera det på ett bättre sätt. Sen vill man bidra med något, man vill hjälpa till, göra det bättre. Och sen vinna. Framförallt vinna. Kan jag vinna här så har jag gjort det överallt.

Du är 36 år nu. Finns det chans att vi får se dig i en europeisk klubb i framtiden?
- Na, det är svårt att svara på det. Jag menar, hade du frågat mig för ett år sedan hade kanske inte det här varit möjligt. Vi får se, allt handlar om hur du mår. Allt handlar om vad du vill. Jag har gjort det här i 23 år, jag menar…jag vet hur man gör det. Jag vet vad jag behöver göra för att utföra det. Vi får se. Just nu är tankarna här. Alla pratar om framtiden, ingen pratar om ”kul att du kan spela igen”. Så vi måste fokusera på rätt saker.