Eurosport

Zlatan-hysterin fortsätter - Chicago Fire bygger extraläktare inför mötet

Zlatan-hysterin fortsätter - Chicago Fire bygger extraläktare inför mötet
Av Eurosport

Den 14/04/2018 kl 10:34Uppdaterat Den 14/04/2018 kl 10:54

Att Zlatan Ibrahimovic anlänt till Los Angeles och MLS sträcker sig utanför LA:s gränser – kvällens motståndare Chicago Fire bygger till en extraläktare på sin redan slutsålda arena. ”Han är ju en av de bästa anfallarna i världen”, säger förre lagkamraten i Manchester United, Bastian Schweinsteiger.

Den svenske MLS-stjärnan Zlatan Ibrahimovic som anlände till Los Angeles tidigt på långfredagens morgon, svensk tid, har hittills gjort två inhopp och två mål för sitt LA Galaxy.

Zlatans förre lagkamrat i Manchester United-tröjan numera Chicago Fire-spelare, Bastian Schweinsteiger, välkomnar och hyllar svenskens ankomst i den amerikanska ligan.

”Han är väldigt svår att försvara sig mot. Zlatan är ju en av de bästa anfallarna i världen. Han är fortfarande väldigt viktig för sitt lag, det kan du se i de matcherna han har spelat här”, säger Schweinsteiger till tidningen Daily Herald.

Att Ibrahimovic spelar i MLS har inte undgått någon och enligt lokaltidningen Chicago Tribune är matchen slutsåld och klubben har därför byggt till en extraläktare för att sälja ännu fler biljetter.

”Först och främst handlar det om att hantera cirkusen och uppståndelsen som följer med det”, säger lagkaptenen för Chicago Fire, Dax McCarty till Daily Herald.

Det som däremot skulle kunna stoppa Ibrahimovic är vädret - höga temperaturer och åskväder kan nämligen ställa till det för Galaxy-stjärnan.

”Vi har ingen information men vi förväntar oss att han startar matchen”, säger lagkaptenen för Chicago.

Se Chicago Fire – Los Angeles Galaxy på Eurosport 1 och på Eurosport Player med avspark 21.55.