Fotboll
MLS

Zlatan: "Fifa kan inte stoppa mig från VM"

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Zlatan Ibrahimovic

Foto: Eurosport

AvEurosport
06/04/2018 på 18:32 | Uppdaterad 06/04/2018 på 18:43

Eurosport har i ett exklusivt samtal träffat Zlatan Ibrahimovic, som utvecklar sina tankar kring VM-spel och svarar mycket tydligt angående Fifas etiska regler som kan stoppa honom från turneringen: "Fifa kan inte stoppa mig från något. Om jag vill är jag där, precis som med landslaget", säger Zlatan.

Se hela intervjun med Zlatan Ibrahimovic i spelaren nedan. Du följer samtliga Zlatans matcher i LA Galaxy på Eurosport 1 och på Eurosport Player, inklusive mötet med Sporting Kansas City kl 03.00 natten mot måndag.

Två mål, underläge till seger. Berätta om debuten. - Det var en fantastisk dag. Första matchen här på hemmaplan, vi ligger under med 3-0. Jag visste inte hur mycket jag skulle spela, för inget var förberett och vi hade inte pratat så mycket. Jag hade tränat 20 minuter med laget dagen innan. Halvtid, inget lätt läge. Vi ligger under med 2-0 som blir 3-0 precis i början av andra halvlek. Sen får vi 3-1, och sen plötsligt börjar allt röra sig. De frågar mig: ”är du redo, behöver du mer uppvärmning?”. Jag är redo, nu kör vi liksom. Jag kommer in, vi gör 3-2, och jag gör 3-3 med ett fantastiskt mål. Jag gör 4-3 i slutminuterna. Atmosfären kokade. Det var många glada ansikten där ute och det är något jag inte tror att man glömmer så lätt. Allt gick som planerat, och allt gick väldigt bra.

MLS

Officiellt: Zlatan skriver nytt kontrakt - blir designated player

18/12/2018 PÅ 17:51

Varför MLS? Varför USA?- Det har gått ett par år nu, man har kikat lite på MLS och varit lite nyfiken. Hur är fotbollen? Hur bra kan den bli? Vi har ju bara varit här på försäsongen med klubbarna från Europa, då har vi mött några lag, men det är ändå inte på tävlingsnivå. Man kommer hit, man är nyfiken, man vill testa det. Och i det här läget av karriären känns det bra. Det känns riktigt bra, det passar mig perfekt när det inte är så intensivt med matcher och man kan hantera det och kontrollera det på ett bättre sätt. Sen vill man bidra med något, man vill hjälpa till, göra det bättre. Och sen vinna. Framförallt vinna. Kan jag vinna här så har jag gjort det överallt.

  • Så följer du MLS på Eurosport och Eurosport Player

Är du i en del av ditt liv nu där det inte barahandlar om fotboll när du väljer dina ställen du åker till?- Det handlar bara om fotboll.

Du är 36 år nu. Finns det chans att vi får se dig i en europeisk klubb i framtiden?- Na, det är svårt att svara på det. Jag menar, hade du frågat mig för ett år sedan hade kanske inte det här varit möjligt. Vi får se, allt handlar om hur du mår. Allt handlar om vad du vill. Jag har gjort det här i 23 år, jag menar…jag vet hur man gör det. Jag vet vad jag behöver göra för att utföra det. Vi får se. Just nu är tankarna här. Alla pratar om framtiden, ingen pratar om ”kul att du kan spela igen”. Så vi måste fokusera på rätt saker.

Vad känner du själv att du har kvar att uppnå?- Ingenting. Jag ska bara njuta, spela och känna på gräset. Varje dag. Det är egentligen det det handlar om. Efter den skada som jag gick igenom är jag bara tacksam att jag kan spela fotboll.

Du lämnade landslaget 2016, nu har du uttryckt att om du är hundraprocentig så är dörren öppen. Vad betyder det? - Att dörren är öppen. Det betyder att den inte är stängd. Känns allt som det ska och jag mår bra och känner att jag kan göra det jag vill göra och kan göra, som jag alltid har gjort, då finns det… man kan diskutera, men vi är inte i det läget nu. Vi är i ett läge där jag bara är glad att jag kan spela fotboll. Sen att jag är bra på det jag gör, det är bara så ju, så det är inget jag kan styra.

Men som det är nu, vill du spela VM?- Nu vill jag spela fotboll. Så låt oss spela fotboll, och när vi spelar fotboll kan vi se om vi kan spela fotboll i VM.

En fråga som många pratar om är att du kanske inte ens får medverka i VM med din inblandning som delägare i ett spelbolag, vilket går emot Fifas etiska regler. Vad svarar du på det?- Fifa kan inte stoppa mig från något. Om jag vill är jag där. Precis som med landslaget, om jag vill är jag där också. Det här är inte en fråga för Fifa, det är en fråga för mig och vad jag vill.

MLS

Höjdpunkter: Atlanta mästare inför hemmasupportrarna

09/12/2018 PÅ 07:40
MLS

Inget MVP-pris för Zlatan

06/12/2018 PÅ 10:52
Relaterade ämnen
FotbollMLS
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel