Video - Tinnerholm målskytt i sin första hemmamatch

00:30

Tinnerholm hyllar tränaren: ”Han är en legendar”

Tinnerholm hyllar tränaren: ”Han är en legendar”

Den 14/03/2018 kl 15:09Uppdaterat Den 14/03/2018 kl 15:13

Den svenske högerbacken Anton Tinnerholm gjorde succé direkt i MLS – när han bombade in ledningsmålet för sin nya klubb New York City. Till klubbens egen TV-kanal berättar svensken om vägen till drömmen och passar på att hylla sin nya tränare, Patrick Vieira.

Den 13 december 2017 blev det klart att den 27-årige högerbacken, Anton Tinnerholm lämnar Malmö FF och flyger över Atlanten för spel i New York City och den amerikanska ligan, MLS.

" Jag vill åka dit! "

Var den omedelbara reaktionen när Tinnerholms agent berättade om MLS-intresset.

– Jag fick ett bra intryck av klubben och det är speciellt att ha Patrick Vieira som huvudtränare. Han är en legendar och hittills en bra tränare också, säger han till klubbens egen TV-kanal.

Och i New York City gjorde svensken succé direkt. I första hemmamatchen bombade han in 1-0 mot LA Galaxy.

Se Anton Tinnerholms snygga mål i videon ovan!

Tinnerholm har sedan ung ålder haft stor passion för fotbollen. Men alla var inte lika entusiastiska kring hans intresse.

– Mina lärare frågade mig: vad vill du bli när du blir stor? Då sa jag att jag vill bli fotbollsproffs.

Svaret var kanske inte vad han hoppats på: ”Du måste ha ett annat mål”.

– Men jag sa nej, jag ska bli fotbollsproffs.

Och visst blev det så.

Som 16-åring började Tinnerholm spela för Åtvidaberg och hann göra 108 matcher för klubben innan svenska mästarna Malmö FF fick upp ögonen för högerbacken 2014.

Flytten till Malmö innebar inte bara spel i Champions League, utan nu fick svensken chansen att visa vad han går för i det svenska landslaget. Tinnerholm debuterade i landslaget under januariturnén 2015 och spelade i oktober samma år sin första tävlingsmatch mot Moldavien i EM-kvalet.

Men nu önskar han mer speltid i den blågula tröjan.

– Jag hoppas att mina möjligheter att få spela landslagsfotboll höjs nu när jag spelar utomlands. Men det är upp till förbundskaptenen att bedöma.

Se hela intervjun nedan!