Slutspelet i MLS ser ut att glida ifrån LA Galaxy efter ännu en match utan seger. Inatt kryssade man i säsongens tredje LA-derby och har nu fem raka matcher utan seger.

Det började bra för Galaxy som tog ledningen efter dryga kvartens spel, när Zlatan Ibrahimovic höll sig framme och petade bollen med minsta möjliga marginal över mållinjen. Repriserna visade att bollen var över, och efter en VAR-konsultation dömde mycket riktigt mål för svenskens räkning, och det var Zlatans 16:e mål den här säsongen.

MLS
Officiellt: Zlatan skriver nytt kontrakt - blir designated player
18/12/2018 PÅ 17:52

Men sex minuter in i andra halvlek revs LA FC:s Carlos Vela ner i straffområdet, och förvaltade själv den efterföljande straffen väl när han spikade slutresultatet till 1-1- Zlatan hamnade i matchprotokollet ännu en gång, men dessvärre för ett gult kort.

LA Galaxy som var ligans sämsta lag förra året är inne en tung period, och har snart inte vunnit på en månad. Efter 4-3-segern mot Orlando 30:e juli, då Zlatan gjorde hattrick, har Galaxy nu tre oavgjorda och två förluster. I den sviten ryms den tunga 5-0-förlusten mot Seattle när Zlatan vilade på grund av konstgräset. Och nu håller slutspelsplatsen på att rinna iväg för LA Galaxy. För närvarande har laget hand om den näst sista slutspelsplatsen i western conference med tre poäng ner till strecket, men de har spelat mellan två och fyra matcher mer än samtliga lag bakom. Efter det oavgjorda resultatet mot Colorado (2-2) tidigare i somras sa Zlatan Ibrahimovic efter matchen att "som vi spelar nu förtjänar vi inte ens att gå till slutspel". Och han var åter kritisk efter nattens poängtapp.

-Det var en enkel match. Vi borde ha vunnit lätt. Om jag spelar en svår match så kommer jag att säga det efteråt. Om det var omöjligt kommer jag att stå för det, men det här var en enkel match. Vi var mycket bättre än dem fram till sista tredjedelen där vi borde ha krossat dem, men det gjorde vi inte, och vi gav dem en poäng, sa en frustread Zlatan till mlssoccer.com efter matchen.

Härnäst möter Galaxy Real Salt Lake på bortaplan 1:a september, en måstematch för Galaxy då de ligger på samma poäng i jakten på slutspel. Du ser matchen i Eurosport och på Eurosport Player.

Abbonera på Eurosport Player och följ Zlatans slutspelsjakt i MLS, 99kr per månad eller 790kr för ett helt år.

MLS
Höjdpunkter: Atlanta mästare inför hemmasupportrarna
09/12/2018 PÅ 07:40
MLS
Inget MVP-pris för Zlatan
06/12/2018 PÅ 11:04